Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan seçim takvimi açıklaması: 10 Mart’ı işaret etti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim takvimiyle ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, “Diyelim ki Mart’ın 10’unda ilan ettiyse 60 gün çalışmaya başlar. 60 gün ne zaman bitiyorsa o gün seçim günüdür” dedi.

Seçim ne zaman ilan edilecek?

Cuma namazını İstanbul’da Hz. Ali Camii’nde kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Bir gazetecinin, “Seçimler için 14 Mayıs’ı işaret ettiniz. Bununla ilgili bir çalışma var mı? Seçim takvimi nasıl işleyecek? Bir de muhalefetin belirttiği bir konu var, kanunda yapılan değişikliklerin eğer seçim olursa 14 Mayıs’ta olursa kullanamayacağı yönünde” sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:

“Hukuk farklı bir şey. Ama bunun yanında guguk, o da farklı bir şey. Şu anda seçimle ilgili yetkinin kimde olduğunu bilmeyecek kadar cahillerin eline kaldık. Cumhurbaşkanının yetkileri bellidir. Şu anda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dır. Ne diyor, cumhurbaşkanı kararnamesiyle 60 gün önceden bu ilanı yapar ve 60 gün sonra da YSK kronolojik yapıyı çalıştırır: Örneğin ne aman ilan etti. Mart’ın diyelim 10’unda. Ondan sonra 60 gün çalışmaya başlar. 60 gün ne zaman bitiyorsa, o gün seçim günüdür. Bunu da kim takip eder, YSK eder. Ama şimdi bunlar bu işin farkında değil. Ama 14 Mayıs’ı konuşmaya başladılar.”

Erdoğan’dan The Economist’e tepki

The Economist dergisinin son sayısında, Türkiye’de yapılacak seçimlere yönelik yayımladığı analizde, “Cumhurbaşkanı Erdoğan hem Cumhurbaşkanlığı yetkilerini hem de parlamentoyu kullanarak Türkiye’yi bir felakete sürükler” değerlendirmesinin hatırlatması üzerine Erdoğan, “Bir Türk medyası olarak, Türk medya mensubu olarak The Economist’in yorumuna sizler ‘evet’diyor musunuz? Türkiye’nin kaderini İngiliz dergisi mi tayin ediyor? Benim milletim tayin ediyor. Benim milletim ne derse Türkiye’de o olur. Türkiye’nin kaderini İngiliz dergisi tayin edemez” yanıtını verdi.

Yunanistan’a: “Artık başlarının çaresine bakacaklar”

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Dünya Ekonomi Forumu kapsamında Davos’taki konuşmasında, Yunanistan’la Türkiye arasındaki anlaşmazlıklar için kendisiyle konuşup çözemeyeceği bir problem olmayacağını, anı zamanda Yunan Adaları, Ege, Girit ve Libya anlaşmasının da tartışmaya açık olmadığını söylemesini de değerlendiren Erdoğan, şöyle dedi:

“Miçotakis bu tür şeyleri söyleyebilir. Ama Miçotakis’in bu söylemleri özellikle bölgenin kaderini belirlemeye yeterli değildir. Her şeyden önce gerek Lozan’ın gerek adalarla ilgili yaklaşım tarzının şu anda Yunan yetkililer tarafından uygulanmadığını görüyoruz. Bu adaların silahlandırılması diye bir şey yoktur. Ama bunlar ne yapıyor şu anda, bu adaları silahlandırıyor. Bu adaları silahlandırmak suretiyle gerek Lozan, gerek diğer anlaşmalarla ilgili olarak bunlara ters adımlar atmaktadırlar. Bunlarla ilgili de gereken adımları biz vakti saati geldiğinde, uluslararası toplantılarda, gerekli olan yerlerde, gerekli olanı söylüyoruz. Bunlar da artık başlarının çaresine bakacaklar.”

Kuraklık tehlikesi

Kuraklık tehlikesiyle ilgili konuşan Erdoğan, “Devlet Su İşleri olarak barajlar yaptık, yapıyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler de belediyelerin sorumluluğundadır. Onların da buralarda barajlar yapmaları gerekmektedir. En son yaptığımız baraj Yusufeli Barajı. Yusufeli Barajı kısa süre içerisinde tamamen devreye girmiş olacak. Bu işin tek tedbiri barajlardır bunun dışında ciddi bir tedbir söz konusu değil” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.