Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kulis: Karamollaoğlu’nun görüşmelerinde Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ilk kez gündeme geldi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Medyascope’un siyasi partilerin üst düzey yetkililerinden aldığı bilgiye göre Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ikili görüşmelerde ilk kez gündeme geldi. Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu’na, diğer partilerin adaylığına sıcak baktığı bilgisini aktardı. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı’nın 13 Şubat’ta yapılacak 12. toplantısının gündemini belirlemek üzere genel başkanları ziyaretine devam ediyor.

Karamollaoğlu, bugün (2 Şubat) Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. İkili görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Siyasi kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı ilk kez gündeme geldi.

Karamollaoğlu, dün (1 Şubat) DEVA ve Gelecek Partileri’ni ziyaret etmişti. Bu partilerle yapılan görüşmede, iki parti yetkililerinin Kılıçdaroğlu’nun aday olmasına olumlu bakıldığını aktaran üst düzey siyasetçi, “Partiler, adayın 13’ündeki toplantıya yetiştirilmesi konusunda hem fikir. Altılı Masa’nın içerisinden ortak aday çıkarılacak” dedi. 

Medyascope Shorts: Kemal Kılıçdaroğlu? Aday belirlemede son düzlük #shorts

Karamollaoğlu bugün Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı da ziyaret etti

Genel başkanlar partilerinden tam yetki alarak Masa’ya gidecek

Saadet Partisi lideri 4 Şubat’taysa İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşecek. 

OKUYUN: Kulis: Ortak aday 12 Şubat’ta açıklanacak, tek isim Kılıçdaroğlu

Millet İttfakı’nın genel başkanlarının 13 Şubat toplantısına partilerinden cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecine ilişkin tam yetki alarak gitmesi bekleniyor. Bu kapsamda partiler, cumhurbaşkanı adayının belirlenme süreci konusunda genel başkanlarına da yetki vermeye başladı. DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi genel başkanlarına tam yetkiyi verdi. CHP ve İYİ Parti’de ise kurulların toplanarak bu yetkiyi genel başkanlarına vermesi bekleniyor. İYİ Parti Genel İdare Kurulu 11 Şubat’ta toplanacak. DP yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yetki verilmesi konusu haftaya yapılacak olan toplantıda karara bağlanacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.