Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hayalet restoran: Montreal’in en iyi restoranını hiç kimse bulamıyor

Dünyanın en iyi restoranlarında masa bulmak zor. Fakat Kanada’nın en büyük şehri Montreal’deki Le Nouveau Duluth isimli restoranda yemek yemek isterseniz, daha da zor anlar yaşayacaksınız. Neden mi? Çünkü TripAdvisor’a göre Montreal’deki en iyi restoran olarak seçilen Le Nouveau Duluth, aslında yok. 

Le Nouveau Duluth, TripAdvisor’da şu ana kadar bölgede listelenen 3 bin 678 restoran arasında en yüksek puana sahip. İnternet sitesindeki incelemelerde de restoranın menüsünün çok iyi olduğunu görebiliyorsunuz. Hatta bir yorumcu, “Bu yerin gerçekten var olduğuna inanamıyorum” diyor. Bu yorum size gerçekten şaşırtıcı gelebilir ama doğru. Böyle bir restoran gerçekten yok.

CBS News tarafından yapılan bir araştırmaya göre, restoranın hakkında TripAdvisor’da yapılan 85 yorum ve inceleme tamamen hayal ürünü. CBS News’in haberinden sonra TripAdvisor’da restoran hakkındaki sayfa silindi. Fakat paylaşılan ekran görüntülerine göre mekan küçük bir bara benziyor, içinde bir kanepe ve tabureler bulunuyor. 

Fakat TripAdvisor’da restoranın özellikleri kısmına baktığımızda ise şunları görebiliyoruz: Plaja yakın, vale hizmeti, açık büfe yemek, canlı müzik, oyun alanı ve sonsuz diğer özellikler…

Yoo Jeung

Le Nouveau Duluth isimli restoranın konumu ise işleri daha da zorlaştırıyor. Bölgedeki işletmelerin de kafası bir o kadar karışık. Le Spot Saint-Denis adında bir çiçekçi dükkanı işleten Yoo Jeung, Guardian’a verdiği demeçte Montreal’in en iyi restoranı olduğu iddia edilen bu restorandan habersiz:

“Restoranın benim işletmemle aynı binada olduğunu söylüyorlar fakat nerede olduğunu hiç bilmiyorum.”

TripAdvisor’da restoranın sayfasında komedyen Charles Deschamps’ın da bir resmi ve telefon numarası da bulunuyordu. Fakat Deschamps, yorum talebine yanıt vermedi. 

Bu ve buna benzer haberlerle son yıllarda, hem seyahat şirketleri hem de sitelerdeki yorumlar daha fazla eleştirilmeye başlandı. 

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.