Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şanlıurfa’da “Nebati Kavşağı” tartışması: “Bir günde yaklaşık 300 bin TL’yi hiç ettiler”

Şanlıurfa’da, 15 Temmuz Demokrasi Köprüsü Kavşağı’na Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ismi verildi ancak tepkilerin ardından geri adım atıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, köprüye Nebati’nin isminin “sevhen” verildiğini söyledi. Medyascope’a konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, “Yaklaşık iki yüz, üç yüz bin belki de daha fazla paraya yapıldı. Vatandaşın parasını hiç ettiler, heba ettiler” dedi.

Meclis kararı yok 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisinin 2022 aralık ayında düzenlenen toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin isminin kentteki bir kavşağa verilmesi kararlaştırıldı. Ancak belediye, bu kararı aldığını söylerken olayı gündeme taşıyan Şanlıurfa Belediyesi eski AKP’li Meclis Üyesi Bilal Tekatlı, Meclis kararının basınla paylaşılmadığını söyledi. CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ ise bir meclis kararının olmadığını savundu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin sitesinde ise aralık ayında böyle bir karar alındığına dair bir meclis kararı bulunmuyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Vatandaşın parasını hiç ettiler”

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, olayı Medyascope’a anlattı:

“Bir büyükşehir belediye başkanı, sayısızca daire başkanı, danışmanı var. O yazının sökülüp takılması vinçinden tutun, her şeyine yaklaşık iki yüz, üç yüz bin belki de daha fazla paraya yapıldı, vatandaşın parasını hiç ettiler, heba ettiler. Bunlar Urfa’da, günü birlik işlerler, Urfa’daki beşli çeteleri zengin ettiler. Belki de bu işi bilerek yaptılar. Hangi yandaşa verdiler o parayı da bir gün önce takıp bir gün sonra çıkarttılar? Şanlıurfa Belediyesi, yanlış planlama ile bir günde 300-400 bin liralık zarara uğratıldı.”

“Bizim şehitlerimizin adını taşıyan kavşağın ne gibi bir zararı olabilir?”

Olayı gündeme getiren Şanlıurfa Belediyesi eski AKP Meclis Üyesi Bilal Tekatlı da Medyascope’a konuştu. Tekatlı, “Bizim şehitlerimizin adını taşıyan kavşağın ne gibi bir zararı olabilir? Şehitlerimiz bu ülke için bedel ödediler. Yönetim illa bir isim verilecekse, eski yapılan yapılara isim vermesin. Yeni yapı yapsın öyle isim versin” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.