Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turizmi canlandırmak isteyen Hong Kong’tan 500 bin bedava bilet kampanyası

Hong Kong, turizmi canlandırma çabalarının bir parçası olarak 500 bin ücretsiz uçak bileti vermeyi planlıyor. Biletler, Cathay Pacific, HK Express ve Hongkong Airlines olmak üzere üç hava yolu şirketine dağıtılacak.

“Merhaba Hong Kong” kampanyasının lansman töreni dün (2 Şubat) yapıldı. Hükümet bu planı dün açıklasa da üzerinde iki yıldan fazla bir süredir çalışıyor. Bedava biletler de bu proje kapsamında dağıtılacak. 500 bin bedava bilet, Hong Kong hükümetine 254,8 milyon dolara mâl oldu.

Nasıl bilet alınır?

Hong Kong’a ziyaret etmek isteyen gezginler, uçak bileti çekilişi için şu siteye girip, isimlerini yazmak zorunda. İsimler, 1 Mart’tan itibaren yazılabilecek. Daha sonra biletler 1 Mart’tan itibaren Güneydoğu Asya’daki gezginlere, 1 Nisan’dan itibaren Çin anakarasında yaşayan gezginlere ve 1 Mayıs’tan itibaren de dünyanın geri kalan bölgelerinde yaşayan gezginlere dağıtılacak.

Koronavirüs Hong Kong’u nasıl etkiledi?

Hong Kong, koronavirüsle mücadelede yavaş ve temkinli davrananlardan. Hong Kong, koronavirüsün Ocak 2020’de Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkmasının ardından yüz yüze etkinlikler iptal edildi. Koronavirüs döneminde Hong Kong’a gitmek de zorlu ve pahalıydı. Hong Kong’a gitmek isteyenler, 21 gün karantinada kalmak zorundaydı.

Koronavirüs salgınıyla şehrin turizm gelirleri de düştü. Salgın öncesinde Hong Kong’a bir yılda ortalama 56 milyon turist geliyordu. Bu sayı 2022’de 100 bine kadar düştü. Şimdilerde de hükümet, Hong Kong’daki turizmi canlandırmayı hedefliyor.

Kaynak: CNN

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.