Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Deprem bölgesinde il il son durum | Kilis’te en az 13 kişi öldü, 244 kişi yaralandı, 50 bina yıkıldı

Kahramanmaraş’ta saat 04.17’de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kilis’te en az 13 kişinin öldüğünü 244 kişinin yaralandığını açıkladı.

Saat 14.20 itibarıyla Kilis’te 13 kişinin öldüğü açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 1541 olduğunu, 9 bin 733 kişinin yaralandığını bildirdi. Açıklamaya göre Kilis’te en az 13 kişi yaşamını yitirdi, 244 kişi yaralandı ve 50 bina yıkıldı.

OKUYUN: Deprem bölgesinde il il son durum | Malatya’da en az 106 kişi öldü, bin 941 kişi yaralandı, havalimanında hasar meydana geldi

Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 1541 olduğunu, 9 bin 733 kişinin yaralandığını bildirdi.

OKUYUN: Güneydoğu’daki 7,7’lik deprem 10 ili vurdu | Can kaybı 1121’e, yaralı sayısı 7 bin 634’e yükseldi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bugün itibarıyla eğitim öğretime Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde  2 hafta; Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerimizde 1 hafta ara vereceğiz” açıklamasını yaptı. Özer, yeni yaptığı açıklamada, “Tüm Türkiye’de okullarımızı 13 Şubat’a kadar 1 hafta tatil ediyoruz” dedi.

OKUYUN: 7,7’lik deprem kamu binalarını vurdu: Hastaneler yıkıldı, havaalanları ve belediye binası çöktü

Kilis Valiliği artçı depremlerin artabileceği uyarısında bulundu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.