Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pakistan’da devlet memurlarının maaşlarının yüzde 50’si Türkiye’ye destek için kesildi

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem ile yıkıldı, yaralarını sarmaya çalışıyor. Depremlerin ardından çok sayıda bağış kampanyası başlatıldı, birçok ülke bu bağış kampanyasına destek oldu. Pakistan da bu ülkelerden biri. Fakat ülkede Türkiye’ye yardım etmek için planlanan uygulama krize yol açtı.

Pakistan’ın Balochistan hükümeti, devlet memurlarının maaşlarının büyük bir çoğunluğunu Türkiye’deki deprem felaketinden etkilenen bölgelere bağışlamak için kesti. Hükümet, devlet memurlarının maaşlarının yüzde 50’sinin Türkiye’ye yardım için kurulan bir fona aktarılmak üzere kesildiğini açıkladı. Ekonomik kriz yaşayan Pakistan’daki bu uygulama, ülkede kriz çıkardı.

Memurlara bildirilmedi, zorunlu kılındı

Pakistan medyasında yer alan haberlere göre memurlara bu kesinti hakkında resmî bir bilgilendirme yapılmadı. Hatta 19’uncu ve 21’inci kademedeki memurların maaşlarında yüzde 50’ye varan bir kesinti olduğu belirtildi. Memurlar, ülkenin yaşadığı ekonomik krizi gerekçe gösterdi ve bu uygulamaya tepki gösterdi.

Tek gelir kaynaklarının maaşları olduğunu ve bu kesinti hakkında kendilerine açıklama yapılmadığını söyleyen memurlar, federal hükümete şikayet etmek için hazırlık yapıyor. Memurların, “Bir ya da iki günlük maaşımızı kesin ama yüzde 50 bizim için çok büyük oran” diyeceği öne sürüldü.

Şahbaz Şerif ve Recep Tayyip Erdoğan

Pakistan’ın Türkiye’ye yardımı

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ülkedeki ekonomik krize rağmen, Türkiye’ye yardım etmek adına üstün bir gayret gösteriyor. Ülkede çıkan haberlerde, Türkiye’nin Pakistan’daki sel felaketinin ardından yaptığı yardım hatırlatılıyor, “Şahbaz Şerif hükümeti, bu yardımın karşılığını vermek için çok uğraşıyor” deniliyor.

Şerif, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın bir isim. Geçtiğimiz hafta da dayanışma göstermek adına Ankara’ya gelmişti.

Kaynak: Greek City Times

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.