Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Peru’da kuryenin çantasından 800 yıllık mumya çıktı

Peru polisi, Puno’daki bir arkeoloji sahasında hareketlerinden şüphelendiği kuryenin çantasında eski bir mumya buldu. Gözaltına alınan kurye, kalıntıları arkadaşına göstermek için yalıtımlı çantaya koyduğunu öne sürdü.

Kurye gözaltında verdiği ifadesinde, “Juanita” adını verdiğini mumyayı, evinde ve televizyonun yanındaki bir kutuda sakladığını söyledi. Hatta mumyayı, bir çeşit “ruhani kız arkadaş” olarak nitelendirdi.

Arkeologlar, mumyanın 600 ila 800 yıllık ve bir erkeğe ait olduğunu düşünüyor. Uzmanlar, öldüğü sırada erkeğin 45 yaşından büyük ve boyunun 1,5 metre olduğunu tahmin ediyor. El konulan mumya, Kültür Bakanlığı’na teslim edildi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.