Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu ilk kez konuştu: “Bu sürecin en çalışkan neferi olacağım, bunu sahada göreceksiniz”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı tarafından cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterilmesinin ardından ilk kez konuştu. İmamoğlu, Altılı Masa’da yaşanan kriz, seçim süreci ve seçim kampanyasıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterdiği Ekrem İmamoğlu, bugün (9 Mart) İETT’de taşeron olarak çalışan 545 personelin kadroya geçiş programına katıldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “Önümüze bakıyoruz. Çok güzel günler bizi bekliyor. Çok zor bir zamandan geçiyoruz. Başta deprem bölgesinde yaşananlardan ötürü. Az önce konuşmamda da söyledim. Bir yandan güzel İstanbul’umuzun her konusuna hakim işlerimizi yönetirken, bir yandan da deprem bölgesiyle ilişkimizi ve diyaloğumuzu en güçlü şekilde devam ettireceğiz. Ki artık meseleye bütünüyle Türkiye politikaları üzerinde eğilmemiz gereken zaman dilimi içerisindeyiz” dedi.

Akşener 11 Mart’ta, Kılıçdaroğlu 14 Mart’ta Hatay’da

11 Mart Cumartesi günü İYİ Parti Meral Akşener’i, 14 Mart Salı günü de Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Hatay’daki koordinasyon merkezinde ağırlayacaklarını belirten İmamoğlu, şöyle devam etti: “Artık sahayı konuşacağız, memleketimizi konuşacağız. Dirençli, dayanıklı şehirleri, çocukları, gençleri, kadınları, eğitimi, bütün konuları konuşuyor olacağız. İstanbul büyük bir merkez. Burada ürettiklerimiz ve üreteceklerimizi de bu sahada paylaşıyor olacağız. Bu yolculukta hem ben hem Sayın Mansur Yavaş arkadaşım olmak üzere, Altılı Masa’ya, altı lidere katkı sunan, cumhurbaşkanı adayımızın da 14 Mayıs’ta cumhurbaşkanı olması için elinden geleni yapan bir süreç tarifiyle, güçlü bir yolculuğa başladık. Hayırlı uğurlu olsun. Allah utandırmasın. Memleketimize ve milletimize şimdiden güzel bir gelecek sağlasın diliyorum.

Belediye başkanlığından cumhurbaşkanı yardımcılığına geçiş süreci nasıl işleyecek?

İcracı cumhurbaşkanı yardımcılığı süreciyle ilgili devam hukuki tartışmaların sorulması üzerine İmamoğlu, “Ben, makam tarifi veya o tür süreçlerle alakalı hiçbir duyguya sahip değilim. Tek duygum var: 14 Mayıs’ta seçimi kazandıracak aklı, stratejiyi, çalışma yürekliliğini ortaya koyan insanlar olmak. Hep ne söyledim? Ben bu sürecin en çalışkan neferi olacağım. Bunu sahada göreceksiniz” yanıtını verdi.

Seçim kampanyası nasıl olacak? 

İmamoğlu, Yavaş ve Kılıçdaroğlu’nun seçim sürecinde nasıl bir kampanya yürüteceği de merak konusu. Kampanya hakkında sistemli bir çalışma yürütüldüğünü söyleyen İmamoğlu, “Çalışıyoruz. Tabii genel merkezler çalışıyor, bizler çalışıyoruz. Cumhurbaşkanı adayımız çalışıyor. Bunların sistemli bir biçimde bir araya geldiği, koordine edildiği bir akılla geleceği o anlamda tasarlarız. Bugünden onunla ilgili söyleyecek çok fazla bir şey yok” dedi.

Cumhurbaşkanı yardımcılığını nasıl karşıladı? 

Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifini nasıl karşıladığıyla ilgili soru üzerine de İmamoğlu, şunları söyledi: “Meseleyi şöyle okuduk biz; her ne olursa olsun, en doğru şekilde, ayrışmadan, bütünleşerek yola devam etme meselesi. Çünkü bu işin kurucusu olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Meral Akşener’in en güçlü lokomotifi olmamız gerektiği inancıyla, ‘Biz onlara nasıl katkı sunarız’ bakışıyla bir arada olduk. Doğru bir şekillenme oldu. Her şey çok güzel olacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.