Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da kadınlar Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla ilgili ne düşünüyor?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı olmasından sonra, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İstanbul’da mikrofon uzattığımız kadınlar, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusundaki çekincelerinin azaldığını ve destekleyeceklerini belirttiler.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğu 6 Mart’ta açıklandı. Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs’ta yapılması planlanan genel seçimlerde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yarışacak. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İstanbul’da yaşayan kadınlara, seçimlerle ilgili düşüncelerini ve beklentilerini sorduk. 

“Biraz gönülsüzce de olsa destekleyeceğiz”

Medyascope’a konuşan bir yurttaş, başta Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıktığını belirterek “Aday olarak Meral Akşener’i veya Mansur Yavaş’ı görmek isterdim ama gönülsüz de olsa Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğim” dedi.

“Genç siyasetçilerin önünün açılması gerekiyor”

Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkan başka bir yurttaş da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun daha uygun bir aday olduğunu belirterek, “Türkiye’nin genç fikirlere ihtiyacı var” diye konuştu. 

“İmamoğlu ve Yavaş hamlesi” 

Konuştuğumuz başka bir yurttaş, Ekrem İmamoğlu’nun ve Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacağının açıklanmasının ardından Kılıçdaroğlu’nun adaylığına daha sıcak baktığını belirterek “Yanına İmamoğlu’nu ve Yavaş’ı aldığı için kazanacağını düşünüyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.