Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berkin Elvan öldürülmesinin dokuzuncu yılında mezarı başında anıldı: “Elbet bir gün yattığın yerde rahat uyuyabilmeni sağlayacağız”

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan öldürülmesinin dokuzuncu yılında mezarı başında anıldı. Aile, mezarı başında yaptığı açıklamada “Seneye burada adalete ulaşmış şekilde bulunmak istiyoruz” dedi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında 16 Haziran 2013’te polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kalan Berkin Elvan, 11 Mart 2014’te hayatını kaybetti. Berkin Elvan öldürülmesinin dokuzuncu yılında Feriköy Mezarlığı’nda anıldı. Çok sayıda polis, mezarlığın girişinde yoğun güvenlik önlemi aldı ve anmaya gelenlerin üstlerini aradı.

Anmaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, Elvan ailesinin avukatları ve yurttaşlar katıldı.

Anma törenine başlarken Gezi Parkı protestoları sırasında ölenler için saygı duruşunda bulunuldu. Aile, yaptığı açıklamada “Bugün burada, Berkinimizin yanı başında, adalet talebiyle bir aradayız. 2013’ten beri yürüttüğümüz adalet mücadelemiz, adliyenin tozlu rafları arasında kaldı. ’Emri ben verdim’ diyen Recep Tayyip Erdoğan yargı karşısına çıkmadı. Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yargılanmadı. Biz adalete açız. Bir çocuğun 6 yaşında evlendirilmesine göz yumanlara karşı adalet arıyoruz. Çocuklarımızı tarikatların, çocuk istismarcılarının eline bırakanlara karşı adalet arıyoruz. Çocuklarımızı enkazda ‘aramayan’ bu iktidara karşı adalet arıyoruz. Devlet eliyle öldürülen tüm çocuklar için adalet arıyoruz” dedi. 

Ayrıca anmada, Gezi Parkı davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan Can Atalay’ın Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mektup okundu.

Atalay, katilin bulunması için yıllarca mücadele ettiklerinden söz etti ve “O katil, o hapse girecek. Sadece o değil, talimatını veren amirinden müdürüne, valisine ve emri verenine kadar. Biz bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bu yıl aranızda olamıyorum. Malum, bu karanlık bizi bir süreliğine hapsetti. Ama döneceğiz, Berkinle birlikte” dedi. 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.