Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amedspor Teknik Direktörü Ahmet Yıldırım: “Futbolcuya bizde oynarken terörist, bize gol atınca kahraman diyorlar”

Amed Sportif Futbol Kulübü Teknik Direktörü Ahmet Yıldırım, kendilerine yönelik saldırıların yapıldığı Bursaspor maçını değerlendirirken, “Maçta bize ilk golü atan Bursaspor’lu Çağatay ile ilgili konuşmak istiyorum. Çağatay, 1,5 yıl önce Amedspor’da oynadığı için kendisine ‘terörist’ diyorlardı. Ama Bursa’da bize gol attığı için kahraman oldu. Biz teknik adamlar, futbolcular bu tür siyasi işlerin içine girmememiz gerekiyor. Ekmek paramızın peşindeyiz” dedi.

“Asker ve polis gibi ekmeğimizi buradan kazanıyoruz”

Amedspor Teknik Direktörü Ahmet Yıldırım, olaylı Bursaspor maçını iki futbolcusu ile birlikte kulübün YouTube kanalına değerlendirdi. Yıldırım, Amedspor’da çalıştıklarını ve ekmek paralarını buradan kazandıklarını belirterek, “Birçok polis ve asker gibi biz de ekmek paramızı kazanmak için buradayız. Amedspor’un başarısı için her şeyi yapıyoruz” dedi.

“Bıçak ve kurşunların olduğu yerde maç tatil edilmeliydi”

Bursa’ya gittiklerinde organize bir durum ile karşılaştıklarını belirten Yıldırım şöyle konuştu:

“Taraftarların güvenlik güçleriyle alakalı organize bir durumu vardı. Güvenlik güçlerinin bu kadar rahat olacağını hiç tahmin etmiyordum. Maalesef çok rahat davrandılar ve her türlü kışkırtmaya izin verdiler. Saha içinde hakem çok iyi maç yönetti, Hiç şikâyet etmiyorum, aldığı talimatı yerine getirdi. Saha içi futbola elverişli olmadığı için söylüyorum. Üç tane bıçak, iki tane kurşun, paralar, su, sırtımıza ayran geldi, normal. Bunların olmaması gerekir ama kurşun ve bıçağın olduğu yerde hakemin maçı tatil etmesi gerekiyordu.”

Bursa’da saldırıya uğrayan Amedspor’dan beş talep

“Çağatay’a bizde iken ‘terörist’ diyorlardı, Bursaspor’da bize gol atanca ‘kahraman’ oldu”

Maçta Bursaspor’un gollerinden birini atan Çağatay Yılmaz’ın eski futbolcuları olduğunu hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

Çağatay, Bursaspor’un ilk golünü atan çocuk, 1,5 sene önce Amedspor’da oynuyordu. Burada diyorlardı ‘Çağatay terörist’, Amedspor’da oynuyor. Çağatay’ı tebrik ediyoruz bize güzel bir gol attı. Bursaspor’u öne geçirdi şimdi kahraman oldu. Biz teknik adamlar, futbolcular bu tür siyasi işlerin içine girmememiz gerekiyor. Ekmek paramızın peşindeyiz. Burada çalışırız yarın gider Bursaspor’da çalışırız. İşimize odaklamamız gerekiyor. Siyaset başkalarının yapacağı iştir. Futbolun içinde kalmamız gerekiyor, işi siyasete dökmeden. Bu kadar kötü bir olaydan sonra birilerinin ‘Aferin, elinize sağlık’ demesi zoruma gidiyor. Futbolun saha içinde kalmasını istiyorum. Bursaspor taraftarını tebrik etmiyorum, bize hak etmediğimiz şekilde davrandılar. Kendilerine yakışanı yaptılar, biz de kendimize yakışanı yapacağız. Buraya gelen takımları çiçek ile karşılayarak, kazanmaya odaklı olup çalışıp sezon sonunda şampiyon olacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.