AKP ve MHP, YSK’ya Erdoğan için adaylık başvurusu yaptı

AKP ve MHP, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) adaylık başvurusu yaptı.

AKP Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, MHP Seçim İşleri Başkanı Feti Yıldız ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs’taki seçimlerde aday olması için YSK’ya başvuru yaptı.

Başvurunun ardından konuşan MHP’li Akçay, “Bu kararın ve başvurunun ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyoruz. Biz öteden beri MHP olarak aday belli, karar net diyorduk. Adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi. MHP’li Feti Yıldız da “Bugün partimiz bugün gerekli evrakları hazırlamış ve Sayın Cumhurbaşkanımızın muvafakatını alarak YSK’ya başvurusunu yapmıştır. Sayın Erdoğan MHP ve Cumhur İttifakı’nın adayıdır” diye konuştu. AKP’li Yavuz, “Adayımız çok net, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” açıklamasını yaptı.

MHP’li Yıldız’dan Erdoğan’ın adaylığına yönelik itirazları soran gazeteciye: “6771 sayılı yasayı oku, soruyu öyle sor”

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına yönelik itirazların sorulması üzerine AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, “Seçim süreci başladıktan sonra, seçimle ilgili her türlü kararı alma yetkisi YSK’dadır. Herkes her itirazı yapar, nihai kararı verecek olan YSK’dır, mevzuatı dikkate alaraktan” yanıtını verdi.

MHP’li Yıldız ise “6771 sayılı yasayı oku, soruyu öyle sor” diyerek gazeteciye tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu için yarın başvuru yapılacak

Siyasi partilerce cumhurbaşkanı adaylığı için yapılacak başvuruların süresi perşembe (23 Mart) günü saat 17.00’de dolacak.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için yarın (22 Mart) başvuru yapılacak.

Altı Parti’den oluşan Millet İttifakı, Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanlığına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı da icracı cumhurbaşkanı yardımcılıklarına aday göstermişti.

Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi’nin (TÖP) oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı’nın da cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki kararını yarın açıklaması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.