Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2024 Elemeleri’nde heyecan başladı: İngiltere, İtalya’yı deplasmanda mağlup etti – Cristiano Ronaldo tarihe geçti

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) eleme karşılaşmalarında heyecan başladı. Günün merakla beklenen maçında İngiltere, İtalya’yı deplasmanda 2-1 mağlup etti. Portekiz ise Cristiano Ronaldo’nun tarihe geçtiği maçta Lihtenştayn’ı 4-0 yendi. 

İngiltere, İtalya’yı deplasmanda yendi

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) grup elemelerinde heyecan başladı. C Grubu’nda zirve yarışını yakından ilgilendiren karşılaşmada İtalya ile İngiltere kozlarını paylaştı. Napoli’deki Diego Armando Maradona Stadyumu’nda oynanan müsabakada Sırbistan Futbol Federasyonu’ndan Srdjan Jovanovic düdük çaldı. 

EURO 2020’nin finalistlerini karşı karşıya getiren maç durağan bir tempoda başladı. İngiltere, bu bölümde genç yıldızı Jude Bellingham liderliğinde rakip kalede tehlikeler yarattı. Gareth Southgate’in ekibi, aradığı golü ise 13. dakikada buldu. Kullanılan köşe vuruşunda topu önünde bulan Declan Rice, yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı filelere yolladı. İlk yarıda İtalya’ya büyük üstünlük kuran İngiltere, 44. dakikada aradaki farkı ikiye çıkardı. Lorenzo’nun ceza sahası içinde eline çarpan top sonrası penaltı kazanan İngiltere’de topun başına Harry Kane geçti. Kane, skoru 2-0’a getiren isim oldu. 

Soyunma odasına geride giden İtalya, ikinci yarıya hızlı başladı. Üst üste gol pozisyonlarına giren ev sahibi, 56. dakikada aradaki farkı bire indirdi. Pellegrini’nin pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Mateo Retegui, meşin yuvarlağı filelere yollayarak milli takım kariyerindeki ilk maçında gol sevinci yaşadı. 80. dakikada ise Luke Shaw, rakibine yaptığı müdahalenin ardından ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Ancak İtalya, son bölümde istediği gol fırsatlarını üretemeyerek sahadan yenilgiyle ayrıldı. 

İngiltere, grubun ikinci maçında Ukrayna’yı konuk edecek. İtalya ise Malta deplasmanına gidecek. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

C Grubu’nda dün (23 Mart) oynanan maçlar:

İtalya 1-2 İngiltere

Kuzey Makedonya 2-1 Malta

Cristiano Ronaldo, Portekiz’i galibiyete taşıdı

2022 Dünya Kupası’nın hayal kırıklığı yaratan ülkelerinden olan Portekiz, Avrupa Şampiyonası Elemeleri J Grubu’nda Lihtenştayn ile karşı karşıya geldi. Portekiz, sahasında oynanan karşılaşmada güçsüz rakibi karşısında zorlanmadı. 

Roberto Martinez’in çalıştırdığı Portekiz, Lihtenştayn’ı Joao Cancelo, Bernardo Silva ve Cristiano Ronaldo’nun (2) attığı goller ile 4-0 mağlup etmeyi başardı. Portekiz, gruptaki ikinci maçında Lüksemburg deplasmanına konuk olacak. Lihtenştayn ise sahasında İzlanda’yı ağırlayacak.

Öte yandan 38 yaşındaki yıldız futbolcu Ronaldo, Lihtenştayn karşısında ilk 11’de forma giyerek Kuveytli futbolcu Badr Al-Mutawa’yı geride bırakarak milli takım formasıyla en fazla maça çıkan oyuncu unvanını 197 maçla elde etti. 

Portekiz Milli Takımı ile ilk maçına 2003’te Kazakistan’la oynanan hazırlık karşılaşmasında çıkan yıldız oyuncu, 2004’ten bu yana Portekiz adına her yıl gol attı. Ronaldo ayrıca milli takım formasıyla resmi maçlarda 100 gol atan ilk oyuncu oldu.

J Grubu’nda dün (23 Mart) oynanan karşılaşmalar:

Portekiz 4-0 Lihtenştayn 

Slovakya 0-0 Lüksemburg

Bosna Hersek 3-0 İzlanda

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.