Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan belediye başkanlarına talimat: “Benim çizgimde muhalefet yapacaksınız”

CHP’nin büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları bugün “Belediye Başkanları Toplantısı” için Ankara’da bir araya geldi. Toplantıda Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da konuşma yaptı. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına pozitif söylemler kullanma, tartışmalara girmeme ve CHP’nin birleştirici gücüne vurgu yapma talimatı vererek, “Benim çizgimde muhalefet yapacaksınız” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları, bugün (25 Mart) Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında Ankara’da toplandı. Toplantıya, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. 

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediye başkanlarına seçim sürecinde yapılacaklar ve saha toplantıları hakkında bilgi verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel de seçim güvenliği hakkında sunum yaptı. Ardından İmamoğlu ve Yavaş söz aldı. Kemal Kılıçdaroğlu ise kapanış konuşmasını yaptı. 

Kampanyada pozitif söylemler kullanılacak, tartışmalara girilmeyecek

Toplantıda, belediye başkanlarına seçim sürecinde pozitif söylemlerde bulunulması, sahada ve deprem bölgesinde aktif çalışmalara devam edilmesi gerektiği belirtildi. Tartışmalara girilmemesi, vatandaşın güven içinde sandıkta oy kullanmasının sağlanması gerektiği vurgulandı. Millet İttifakı’nın seçim beyannamesine sadık kalınması ve beyannamenin yurttaşlara en ince ayrıntısına kadar anlatılması da istendi.  

CHP’nin birleştirici gücüne vurgu yapılacak

Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarından CHP’nin birleştirici gücüne vurgu yapmalarını isteyerek, “Benim çizgimde muhalefet yapacaksınız” talimatı verdi. 

Güncel siyaset konuşulmadı

Toplantıda, güncel siyasi gelişmelere ya da Cumhur İttifakı’nın son hamlelerine ilişkin değerlendirmede bulunulmazken, “Biz bu sistemi geride bırakıp Türkiye’ye insan haklarını, hukuku getireceğiz” vurgusu yapıldı. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayları İmamoğlu ve Yavaş’ın yanı sıra, diğer belediye başkanları da gerektiği zamanlarda başka illerde yurttaşlarla bir araya gelecek. 

Belediye başkanları: “Bizi her yerde kullanabilirler”

CHP’li bir belediye başkanı, toplantının ardından Medyascope’a yaptığı değerlendirmede, partiden gelecek her talimata hazır olduklarını kaydederek, “Bizi her yerde kullanabilirler. CHP’li belediyeler, 2019’da İstanbul ve Ankara’da tarih yazdılar. Bütün baskılara rağmen başarılı belediye başkanlığı örneği sergilediler. Yine yapacağız” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.