Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu ve Akşener, “300 Günde 300 Proje” kapsamında Halit Kıvanç Şehir Stadı’nı açtı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Gaziosmanpaşa Belediyesi işbirliğiyle tamamlanan Halit Kıvanç Şehir Stadı, “300 Günde 300 Proje” maratonu kapsamında açıldı. Mevlana Mahallesi’nde hizmete giren stadın açılışı; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın katılımlarıyla gerçekleşti.  

Tribünlerin  dolu olduğu açılışta sırasıyla Usta, İmamoğlu ve Akşener konuşma yaptı. İYİ Parti’ye geçtiğimiz günlerde katılan eski futbolcular Gökhan Zan ve Ünal Karaman’a ilgi oldukça fazlaydı. Özellikle çocuklar Gökhan Zan ve eşi Müge Zan ile fotoğraf çekirdi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na silahlı saldırının gölgesinde gerçekleşen açılışta üç isim de İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yapılan silahlı saldırıyı kınadı. Stadın açılışı için yapılan gösteri maçında, her biri Türkiye’nin önemli kulüplerinde oynamış eski futbolcular sahne aldı.

Akşener ve İmamoğlu eski futbolcular Ali Cansun, Sedat Yeşilkaya, Cihan Haspolatlı, Mert Korkmaz, Ömer Hacısalihoğlu, Adem Çalık, Tarık Daşgün, Hasan Yiğit, Lemi Çelik, Orkun Uşak, Ümit Karan, Ali Tandoğan, Anıl Karaer, Tuncay Şanlı, Timuçin Bayazıt, Güngör Öztürk, Gökhan Zan, Can Arat, Eren Aydın, Emre Toraman, Soner Boz ve Orhan Kaynak ile anı fotoğrafı çektirdi.  

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

İYİ Parti İl Başkanlığı’na yapılan saldırıyı şiddetle kınayan ve faillerin bir an önce bulunmasını temenni eden İmamoğlu, Halit Kıvanç Şehir Stadı’ya ilgili şöyle konuştu:

“Futbolda da siyasette de taraftarlık önemlidir. Ama ikisinde de taraftarlığın, aklın ve vicdanın önüne geçmemesi gerekir. Futbolda ve siyasette kazanmak da normaldir, kaybetmek de normaldir. Ve kazanılacaksa da mertçe kazanılmalı, kaybedilecekse de mertçe kaybedilmelidir. Bugün 31 Mart seçimini hep birlikte İstanbul’da yaşamıştık. Tarihi bir andı. Özel bir seçimdi. Daha sonra, ikinci seçimle beraber göreve gelmiş ve o günden itibaren İstanbul’un her sorunla temas eden, problemleri yerinde çözen, problemlerin muhatabı kim ise, o insanlarla ortak akıl ile ortak masada çalışmayı kendine şiar edinen bir yönetim aldık.

İmamoğlu’nun ardından konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, deprem olduktan sonra ortaya konan dayanışmayı Halit Kıvanç üzerinden şöyle anlattı:  

“Deprem bize, ‘Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için’ olmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Halit Abi, bu insanlardan biriydi. Ben, Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli İl Başkanı’nın kız kardeşiydim. Abim de ben de severdik eşinizi. Sayardık eşinizi. Başka solcu arkadaşlarımız da sever, sayardı sizin eşinizi. Dolayısıyla, böyle birleştirici insanlara, hangi görüşte olursa olsun, hangi aidiyette olursa olsun, o insanların ortak noktası olan insanlara ihtiyacımız var. Onun için, bu isim çok önemli. Bu isim bu seçim için önemli. Siyasetçilere ders vermesi için önemli. Ben, bu ismin ışığında, sizlerin huzurunda Ekrem Başkan’a çok teşekkür ediyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.