Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden ABD Büyükelçisi Flake’e tepki: “Haddini bileceksin”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’e “kapılarını kapattı”, “Sen bundan sonra hangi yüzle cumhurbaşkanından randevu isteyeceksin?” diye sordu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün (2 Nisan) İstanbul-Bağcılar’da tamamlanan 97 tesisin toplu açılış törenine katıldı, daha sonra Bağcılar Ülkü Ocakları’nı ziyaret etti. Ziyareti sırasında gündeme dair soruları yanıtlayan Erdoğan’ın hedefinde CHP lideri ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake ile görüşmesi vardı.

14 Mayıs’taki seçimlerde “sadece muhalefete değil, ABD’ye de bir ders verilmesi gerektiğini” söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Amerika’ya bu seçimlerde bir ders vermemiz lazım. Joe Biden oradan konuşuyor, Biden’ın buradaki büyükelçisi ne yapıyor? Gidiyor bay bay Kemal’i ziyaret ediyor. Ayıptır, biraz kafanı çalıştır. Sen büyükelçisin. Senin buradaki muhatabın cumhurbaşkanıdır.”

“Haddini bileceksin”

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’e kapıların kapandığını vurgulayan Erdoğan, Flake’in “haddini bilmesi gerektiğini” söyledi. Erdoğan, “Bizim kapılar kapandı ona, bir daha göremezsin. Niye? Haddini bileceksin. Büyükelçi olarak görevini bileceksin. Bir büyükelçi nasıl çalışır, bunu öğreneceksin. Bunu öğrenmediğin takdirde bu kapı öyle yol geçen hanı değil, giremezsin. Onun için de inşallah 14 Mayıs’a iyi hazırlanıyoruz, iyi koşturuyoruz” diye konuştu.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Mart Çarşamba günü bir araya gelmişlerdi.

ABD’den açıklama

Erdoğan’ın tepkisine ABD’den yanıt gecikmedi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü VOA Türkçe’nin sorusunu şöyle yanıtladı:

“Yurtdışında görevli ABD Büyükelçileri, görev yaptıkları ülkelerdeki gelişmeleri anlamaya yönelik rutin diplomatik görevlerinin bir parçası olarak hükümet üyeleri, basın, çeşitli siyasi partiler, sivil toplum ve diplomatik meslektaşlarıyla düzenli olarak biraraya gelmekte. Aynı durum Türkiye’de, Büyükelçi Flake için de geçerli.”

Soylu hedef göstermişti

Deprem felaketinden birkaç gün önce Batılı ülkeler güvenlik gerekçesiyle İstanbul’daki başkonsolosluklarını kapatmışlardı. Batılı ülkelerin bu kararlarını eleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, doğrudan ABD Büyükelçisi Flake’i hedef almış ve “Pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek” demişti:

“Amerikan Büyükelçisi’ne buradan söylüyorum, hangi gazetecilere yazı yazdırdığını biliyorum, pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek, çok net söylüyorum, pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek. Neleri yaptırdığınızı, hangi adımları attırdığınızı, Türkiye’yi nasıl karıştırmak istediğinizi net bir şekilde biliyorum. O pis ellerinizi, o maskeli, sırıtan yüzlerinizi Türkiye’nin üzerinden çekiniz. Bu kadar açık.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.