14 Mayıs’taki seçimlerde özellikle Meclis aritmetiği için kilit bir rol oynayan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce adaylıktan çekilecek mi? CHP dört koldan bastırarak bunu sağlamaya çalışıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İnce’ye yeni bir teklif sunduklarını açıkladı. CHP’nin önde gelen isimlerinden eski bakan Fikri Sağlar ise İnce’yle son görüşmesinin iyi geçmediğini duyurdu.
Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk’te katıldığı programda İnce’ye sundukları yeni teklifin ayrıntılarını açıklamak istemedi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Birinci turda sonucu alacağımıza inanıyorum. Sonuçta sağduyu galip gelecek. Sayın İnce’yi ziyaret ettiğimiz toplantıda değil ama teklif yapıldı. Ayrıntıya girmek istemem. İşin özeti, teklif yapıldı.”

“Üzerimize düşeni yaptık”
Kemal Kılıçdaroğlu, İnce’ye haksızlık edilmemesi gerektiğini belirtti ama CHP olarak üzerlerine düşeni de yaptıklarını vurguladı:
“Bana göre üzerimize düşeni yaptık. Karşı tarafı suçlamak istemem. Bana göre bize düşeni yaptık. Karşı tarafı suçlamak gibi hakkım yok benim. Ben Muharrem Bey’e böyle haksızlık yapmak istemem. Sonuçta beraber çalıştık. Cumhurbaşkanı adayımızdı, grup başkan vekilimizdi. Haksız bir eleştiri yapmak istemem. Ben Muharrem Bey’in düşüncelerine saygı göstermek zorundayım. ‘Niçin böyle düşünüyorsunuz’ diye suçlamam asla doğru değil. Büyük ihtimalle 4 adayla gidilecek, bu saatten sonra neyi değiştireceksiniz?”
Gazeteci İsmail Saymaz’ın iddiasına göre Kılıçdaroğlu, İnce’ye beş milletvekilliği teklif etti:
Memleket Partilililere göre Fikri Sağlar, Kılıçdaroğlu adına beş milletvekilliği teklifi getirdi. İnce, bu teklifi reddetti.
— İsmail Saymaz (@ismailsaymaz) April 6, 2023
Fikri Sağlar da İnce’yi ikna etmeye çalıştı
CHP’nin önde gelen isimlerinden Fikri Sağlar da Muharrem İnce’yi çekilmesi yönünde ikna etmeye çalışanlardan biri. İnce ile 3 Nisan’da görüştüğünü Twitter’dan açıklayan Sağlar, onun çekilmeyeceğini belirtti:
“Sayın Kılıçdaroğlu’nun bilgisi ve oluruyla 3 Nisan’da Sn. İnce ile Memleket Partisi genel merkezinde bir uzlaşma görüşmesi gerçekleştirdim. Görüşmede Sayın İnce, partililerine ve kendisine Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza veren 113 bin destekçisine saygısı nedeniyle, seçime partisiyle gireceğini ve adaylıktan çekilmesinin mümkün olamayacağını bildirmiştir. Uzlaşının çıkmadığı bu durum Sayın Kılıçdaroğlu’nun bilgisine de sunulmuştur. Millet İttifakı’nın adayı ve 13. Cumhurbaşkanı olacak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na uzlaşmacı tutumu ve Sayın Muharrem İnce’nin gösterdiği nezaket için her iki genel başkana teşekkür ederim.”
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
CHP’li Altay’dan açıklama
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, “Memleket Partisi genel merkezine yapılan ziyaretin ardından aynı gün ve ertesi gün (29-30 Mart), Sayın İnce ile iki kez görüşme gerçekleştirilmiştir. Maalesef önerilerimize uygun bir yanıt alınamamıştır” dedi.
Kamuoyunun Bilgisine;
— Engin ALTAY (@enginaltaychp) April 6, 2023
Memleket Partisi genel merkezine yapılan ziyaretin ardından aynı gün ve ertesi gün (29-30 Mart), Sayın İnce ile iki kez görüşme gerçekleştirilmiştir.
Maalesef önerilerimize uygun bir yanıt alınamamıştır.
“Hoş geldiniz, güle güle!”
Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce 29 Mart’ta Ankara’da bir araya geldi. İnce, görüşmeden sonraki basın toplantısında Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş’ın sorusu üzerine adaylıktan çekilmeyeceğini söylemişti. İnce’nin o basın toplantısında Kılıçdaroğlu’na yönelik “Hoş geldiniz, güle güle” sözleri de tartışma konusu olmuştu. Yine Hıdır Göktaş’ın özel haberine göre Kılıçdaroğlu o görüşmede İnce’ye herhangi bir teklif götürmedi.








