Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Anıtsal Klasiklerin üçüncüsü Paris-Roubaix 2023 başlıyor

Bisiklet sporunun en prestijli tek günlük yol yarışlarından, Paris-Roubaix’nin 120. edisyonu Pazar günü koşulacak. Anıtsal Klasiklerden takvim sırasına göre üçüncüsü olan Paris-Roubaix, kendine has taşlı yolları ile bisiklet sporunun en özel tek günlük yarışları arasında yer alıyor.

Bisiklet sporunun Anıtsal Klasik olarak nitelendirilen en eski ve en prestijli tek günlük yol bisikleti yarışlarından, Paris-Roubaix 2023, 9 Nisan Pazar günü koşulacak. Bu yıl 120. edisyonu düzenlenecek yarış, Fransa’nın Compiegne bölgesinden başlayarak Roubaix kentinde sona erecek. 257 kilometre uzunluğundaki yarışta, birbirinden farklı zorluklara sahip 29 adet taşlı sektör bulunuyor. 

Paris-Roubaix 2023’ün etap profili ve haritası:

Paris-Roubaix 2023’te gözler geçtiğimiz yılın şampiyonu Jumbo-Visma takımından 30 yaşındaki Hollandalı bisikletçi Dylan van Baarle de olacak. Bu sezon Omloop Het Nieuwsblad yarışında elde ettiği zaferle formda bir giriş yapan Baarle’nin yanı sıra takım arkadaşı Wout van Aert da yarışın favorileri arasında yer alıyor. Van Aert, geçtiğimiz hafta koşulan Ronde van Vlaanderen’de yaşadığı kaza sebebiyle yaralanmış ve sonrasında toparlasa da yarışı ancak dördüncü sırada bitirerek podyuma yer alamamıştı. Van Aert geçtiğimiz sezon Paris-Roubaix’yi ikinci sırada tamamlamıştı. 

Paris-Roubaix 2022’nin özeti:

Ayrıca geçtiğimiz hafta Ronde van Vlaanderen’de Tadej Pogacar’ın arkasında kalarak ikinciliği elde eden, klasik yarış uzmanı, Alpecin-Deceuninck takımından 28 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Mathieu van der Poel de yarışın en önemli favorilerinden biri olarak geliyor. Mathieu van der Poel sezonun ilk Anıtsal Klasiği olan Milano-San Remo’da da zafere ulaşmıştı.

Milano-San Remo 2023’ün özeti:

Öte yandan geçtiğimiz hafta Ronde van Vlaanderen’de yaptığı atakla adından söz ettiren ve yarışı üçüncü sırada tamamlayan, Trek-Segafredo takımından 27 yaşındaki Danimarkalı bisikletçi Mads Pedersen ve Paris-Roubaix 2022’in üçüncüsü, Groupama-FDJ takımından 29 yaşındaki İsviçreli bisikletçi Stefan Küng de yarışın favorileri arasında yer alıyor.

Ayrıca Ineos Grenadiers takımından Filippo Ganna, Soudal-QuickStep takımından Kasper Asgreen, Bahrain-Victorious takımından Matej Mohoric, UNO-X takımından Alexander Kristoff ve Lotto-Dstny takımından Florian Vermeersch de şampiyonluk açısından plase isimler olarak yarışa geliyor. 

Paris-Roubaix’nin tarihi:

1896 yılından bu yana düzenlenen Paris-Roubaix’de, toplamda 56 zaferi bulunan Belçikalı bisikletçilerin dominasyonu bulunuyor. Dörder zaferleri bulunan, Belçikalı bisikletçiler Roger De Vlaeminck ve Tom Boonen en çok kazanan isimler olarak yer alıyor. 

Roger de Vlaeminck’in dördüncü zaferini elde ettiği Paris-Roubaix 1977:

Tom Boonen’in dördüncü zaferini elde ettiği Paris-Roubaix 2012:

Sarper Günsal ve Berkem Ceylan’ın geçtiğimiz hafta Paris-Roubaix 2023’e dair beklentilerini konuştuğu programımızı buradan izleyebilirsiniz:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.