Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu, Kürtler için seslendi: “Bay Kemal’e iftira atacaklar diye milyonlarca insanın haysiyetiyle oynanır mı?”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından “Kürtler” başlıklı yeni bir video yayınladı. “Son yıllarda ne zaman seçim konuşsak, saray ne zaman seçimi kaybedeceğini görse Kürtlere toplu bir yaftalama, terörist muamelesi yapma durumu başlıyor” diyen Kılıçdaroğlu, kardeşlik mesajı verdi.

“Milyonlarca Kürde terörist muamelesi yapılıyor”

İktidarın Kürtlere yönelik ayrımcı tutumunu eleştiren Kılçdaroğlu, yayınladığı video mesajda, “Sevgili halkım, son yıllarda ne zaman seçim konuşsak, saray ne zaman seçimi kaybedeceğini görse Kürtlere toplu bir yaftalama, terörist muamelesi yapma durumu başlıyor. Utanç verici. Gerçekten de utanç verici. Şu anda milyonlarca Kürde terörist muamelesi yapılıyor. Her gün durmadan. Her gün milyonlarca lirayı sosyal medya trollerine harcıyorlar. O troller bana hakaret edebilmek adına Kürtlere terörist muamelesi yapıyorlar” dedi.

“İnsanımızı devlete yabancılaştırıyorlar”

” İnsanımızı, devlete yabancılaştırıyorlar. Ne için? Üç beş oy için” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Utanmıyorlar. Gerçekten de utanmıyorlar. Bay Kemal’e iftira atacaklar diye milyonlarca insanın haysiyeti ile oynanır mı? Allah aşkına söyleyin bana milyonlarca insanın haysiyeti ile oynanır mı?”

“Kardeşlik hukukumuzu kesinlikle unutmayın”

Kardeşlik vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Sevgili halkım, siz bu yaptıkları propagandaya sakın ama sakın kanmayın. Kardeşlik hukukumuzu, kesinlikle unutmayın. Türk ile Kürt’ü kardeş yapan kader var. Kader bizi bir araya getirdi. Kader bize ‘kardeş olun’ dedi. Kader bizi Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da koyun koyuna yatırdı. Kardeş sevgisi gibi derin bir sevgi yoktur. Yüzyıllardır beraber kaldık, beraber yaşadık. Hiç birimiz yolumuza yalnız gitmedik, gidemedik. Üç beş oy için kardeşliğe kimsenin zarar vermesine asla ve asla izin vermeyeceğim. Az kaldı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.