Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a 300 milyar dolar yanıtı: “Tefecilerin parası değil, temiz para”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yurtdışından bulduğu 300 milyar dolarlık yatırımı eleştiren AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Erdoğan kalkmış konuşuyor, diyor ki, ‘300 milyar dolar alacakmış, nasıl alacak?’ Nebati konuşuyor, ‘nasıl para buraya gelecek?’ diye. 300 milyar dolar tefecilerin parası değil. Temiz para, helal para, yatırım için gelecek” diye konuştu. 

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, ABB’nin temel atma ve proje tanıtım törenine katıldı. 

Törende konuşan Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yurtdışından 300 milyar dolarlık yatırım sözü aldığını hatırlatarak, kendisini eleştiren AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye şu sözlerle karşılık verdi:

“Şimdi Erdoğan kalkmış konuşuyor, diyor ki, ‘300 milyar dolar alacakmış, nasıl alacak.’ Nebati konuşuyor, ‘nasıl para buraya gelecek’ diye. 300 milyar dolar tefecilerin parası değil. Temiz para, helal para, yatırım için gelecek. Tefeciler gelmeyecek buraya, yüksek faiz vereceğiz, ödeyeceğiz diye değil. Gelecekler helalinden yatırım yapacaklar, üretim yapacaklar, istihdam yaratacaklar. İstedikleri demokrasi, istedikleri insan hakları, istedikleri can ve mal güvenliği. Onu da her halükârda söz verdik ve mutlaka yapacağız.”

“Biz tefecilerin peşinde koşmuyoruz”

“Alışmışlar tefecilere para vermeye, sanıyorlar biz de tefecilerin peşinde koşuyoruz. Hayır efendim. Son 20 yılda bunların ödedikleri faiz 537 milyar dolar. Diyorlar ya, ‘biz faize karşıyız.’ Son 20 yılda ödedikleri faiz 537 milyar dolar. Biz ülkemize temiz parayı getireceğiz, yatırım yapacağız, iş dünyasının önündeki bütün engelleri kaldıracağız.”

Bizim iki kırmızı çizgimiz var, bayrağımız ve vatanımız” diyen Kılıçdaroğlu’na etkinliğe katılan gençler “Sana söz, seni 13. cumhurbaşkanı yapacağız” karşılığını verdi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, “Benden size söz, yeri geldiğinde cumhurbaşkanını nasıl özgürce eleştirdiklerini de göreceksiniz. Kimse kılınıza dokunmayacak, buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu. 

Akşener: “Kendi günahlarını örtmek için bu kadar gürültü çıkarmışlar”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimleri için Kılıçdaroğlu’na, milletvekili seçimleri için partisine destek istedi. Akşener, iktidar temsilcilerinin kendisi hakkında söylediklerine ise şöyle tepki gösterdi:

“Ben Meral Akşener, hakkımda söylenmedik kalmadı. Ama Allah’a şükür ‘hırsız’ denmedi. Sayın Kılıçdaroğlu, söylenmedik şey kalmadı ama Allah’a şükürler olsun ‘hırsız’ diyemediler. Çünkü, yaşantımız meydanda. Çünkü çoluğumuzun çocuğumuzun hayatı meydanda. Çünkü bütün bilgiler ellerinde, her türlü bilgi ellerinde dolayısıyla onu söyleyemediler. Hepimizin namusuna, şerefine laf, iftira atıldı. Diyordum ki ‘Ya bunu bunlar niye yapıyor?’ Önce Sedat Peker’in kasetleriyle, iddialarıyla; dün izlediğim o Muhammet Yakut’un sözlerinden, o videodan gördüğüm kadarıyla kendi günahlarının, kendi hırsızlıklarını, kendi adaletsizliklerini, kendi acımasızlıklarını ve kendi hayâsızlıklarını örtmek için bu kadar gürültü çıkarmışlar.’’

Yavaş: “Dinozor park yapmadık”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Belediyesi, Ankara Belediyesi ne yaptı ki” sözlerine karşılık verdi. Yavaş şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanı; bizler, yollar yaptık, parklar yaptık. Ama biz, bunların açılışını, reklamını yapmıyoruz. Çünkü bunlar bir belediyenin olmazsa olmaz, rutin bir belediye başkanına bile gerek olmadan Fen İşleri’nin kendiliğinden alıp programı yaptığı şeyler. Bunları yaparken de şeffaflıkla yaptık, canlı yayında yaptık. Kimseyi ayırt etmeden yaptık. Peki ne yapmadık? 801 milyon dolar harcanan, yani 15,5 milyarlık çöp bir proje olan Dinozor Park yapmadık.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.