Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İslamcılık, demokrasi ve otoriterlik: Türkiye, Tunus, Mısır deneyimleri ne gösteriyor? | Edgar Şar ve Şebnem Gümüşçü tartışıyor

2011’de başlayan Arap isyanları sonrası Tunus ve Mısır başta olmak üzere birçok ülkede İslamcılar iktidara geldi. İslamcıların iktidarı ile bu ülkelerin bir demokratikleşme yaşayıp yaşamayacağı sorusu ise ilk kez gündeme gelmiyordu. Zira aynı soru farklı şekillerde 2002’de iktidara gelen AKP yönetimi üzerinden Türkiye için de soruluyordu. Zamanla bu üç ülkenin bazı açılardan benzer bazı açılardan ise farklı deneyimleri iktidardaki İslamcılığın demokrasiye mi yoksa otoriterliğe mi yönlendirdiği konusunda farklı cevapların verilmesini sağladı.

Edgar Şar, konuğu siyasetbilimci Şebnem Gümüşçü ile son kitabı Democracy or Authoriatianism: Islamist Governments in Turkey, Egypt, and Tunisia üzerinden bu sorulara yanıt arıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.