Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

23 Nisan İstanbul-Maltepe’de coşkuyla kutlandı | İmamoğlu: “Çocuklarımızı dinleyen yöneticilere ihtiyaç var”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yıldönümünde Maltepe’de konuştu. Katılımın yoğun olduğu kutlamalarda İmamoğlu, “Diliyoruz ve istiyoruz ki memleketimizin çocukları, en doğusundan en batısına, en güneyinden en kuzeyine kadar eşitlensin. Her konuda eşit hak ve özgürlüklere sahip olsun. Bunu sağlayacağız. Çok önemli bir süreçteyiz” dedi.

Bu yıl Ramazan Bayramı ve 23 Nisan aynı günlere denk geldi. Maltepe’deki 23 Nisan kutlamalarına katılım oldukça fazlaydı. Kutlamalarda İBB’nin yeni logosu dikkat çekti. AKP’nin “Türkiye Yüzyılı” sloganına karşı İBB, “Demokrasi Yüzyılı” logosunu kullandı.

İBB Maltepe’de çocuklar için bir dizi etkinlik düzenledi. “23 Nisan Çocuk Karnavalı”nda atölyeler, sihirbaz gösterileri, tiyatro oyunları ve konserler yer aldı. Çocuklar için Niloya, Arı Maya ve Kukuli sahne aldı. Çocuklar ve onlara eşlik eden büyükleri, Aleyna Tilki konseriyle bayramı kutladı. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da etkinlik alanına geldi ve burada hem çocuklara hem de ailelere seslendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) üstünlüğüne dikkat çeken İmamoğlu, eşitlik mesajı verdi. Her çocuğun eşit olması gerektiğini söyleyen İmamoğlu şöyle konuştu: 

“Çocuklarımızın geleceğinin teminat altında olması mümkün. Ben bu bayramda tamamen bunu hissetmeyle meşgulüm. İstanbul’da o eşitliği sağlayabilmekle, bir anne çocuğunu yetiştirirken bir sıkıntı çekiyorsa onu gidermekle mesulüm. Bir anne çocuğuyla İstanbul’u özgürce gezemiyorsa, onu sağlamakla yükümlüyüm. Eğer okul öncesi eğitimde bir eksiklik varsa, onu tamamlamakla yükümlüyüm. Çok şey anlatabilirim. Ama diliyoruz ve istiyoruz ki, memleketimizin çocukları, en doğusundan en batısına, en güneyinden en kuzeyine kadar eşitlensin. Her konuda eşit hak ve özgürlüklere sahip olsun. Bunu sağlayacağız. Çok önemli bir süreçteyiz.”

İyi bir nesil yetiştirmek için uğraştıklarını söyleyen İmamoğlu, “Biz çocuklarımıza gelişmeyi, iyi bir nesil yetiştirmeyi, barış içinde bir toplum olabilmeyi ve o toplum içerisinde üretebilmeyi, tarımdan sanayiye, her konuda üretebilmeyi, bilgiyi, teknolojiyi en üst seviyeye taşıyabilmeyi hazırlamakla yükümlüyüz. Çocukların 21. yüzyılda ihtiyaç duyduğu ne varsa, onları ona sağlayacak bir sürecin önümüze koyulabilmesi için ebeveynlerin çok dikkatli hareket etmesi gereken bir zaman dilimindeyiz” dedi.

“Çocuklarımızı dinleyen yöneticilere ihtiyaç var”

14 Mayıs seçimlerine ilişkin de konuşan İmamoğlu, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdiğini söyledi. İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklarımızın şefkatle, güler yüzle konuşan, onları dinleyen, onları anlayan yöneticilere ihtiyacı var. Biz, onu temsil ettiğimizi düşünüyoruz. İnşallah, umuyorum bu duyguların hakkını veren yöneticiler oluruz. Umuyorum bu duyguların karşılığını veren belediye başkanları oluruz, milletvekilleri oluruz. Umuyorum bunun hakkını veren, bunun erdemiyle beraber hareket eden 15 Mayıs’ta bir cumhurbaşkanımız olsun. Biz onu istiyoruz. Biz onu destekliyoruz. Öyle birisi var. Size çok selamı var Kemal Kılıçdaroğlu’nun. Bayramınızı kutluyor, tebrik ediyor ve inşallah güzel bir ortamı hep beraber var ederiz.”

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla çocukların etkilediğine dikkat çeken İmamoğlu, deprem bölgesinden gelen çocukları yanına aldı ve konuşmasını şu sözlerle tamamladı: 

“Çocuklarımızın o bölgede çok eksikleri var. Onları gidermek konusunda çok çalışmamız lazım. Eksiklikleri hep beraber gidermemiz lazım. Çünkü, orada tam 13 milyon insanımız bundan etkilendi ve bunun en az yüzde 25’i çocuk. O çocuklarımızın bütün eksikliklerini de gidermekle yükümlüyüz. İstanbul’da bir çocuk hangi ortama ve imkanlara sahipse, Adıyaman’da, Kahramanmaraş’ta, Hatay’da ve diğer illerimizde de çocuklarımıza o imkanları sağlamakla yükümlüyüz. Bunu hep birlikte yapacağız.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.