Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süleyman Soylu: “‘Tayyip Erdoğan gitsin’ diyorlar, biz gidelim de yerimize ne gelecek?”

İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili adayı Süleyman Soylu, seçim çalışmalarına bugün (24 Nisan) Sarıyer ve Beşiktaş’ta devam etti. Soylu’nun hedefinde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gezi ptotestoları ve LGBTİ+’lar vardı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da seçim çalışmalarını sürdürüyor. Dün (23 Nisan) siyasete başladığı ve uzun yıllar yaşadığı Gaziosmanpaşa’yı ziyaret eden Soylu, bugün Sarıyer’deydi.

Trabzonlu olan Soylu, ilk olarak Karadeniz Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı’nı ziyaret etti.

Ziyarete yerli otomobil TOGG ile gelen Soylu’ya ağır silahlı korumalar eşlik etti.

Burada düzenlenen kahvaltıya, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

“Alevilerin taleplerinin yüzde 90’ı karşılandı”

Soylu’nun hedefinde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

Kılıçdaroğlu’nun “Ben Aleviyim” çıkışına yanıt veren Soylu, Alevilerin taleplerinin yüzde 90’ının karşılandığını savundu.

İsim vermeden Kılıçdaroğlu’na yüklenen Soylu, “Alevi kardeşlerimizden oy alalım diye yapmadık. Bunu biz siyaset saiki ile de yapmadık. Devletin 85 milyonun devleti olduğunu, cumhurbaşkanının 85 milyonun cumhurbaşkanı olduğunu ve yapılması lazım geldiğini bütün milletimize, geçmişimize geleceğmize bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

Bakanlığı döneminde bin 585 cemevini ziyaret ettiğini söyleyen Soylu, “Bu devlet, Alevinin de Sünninin de devleti. Ama bundan önce böyle şeyler olmadı. Bu ülkede azınlıklarla ilgili bütün adımlar, kiliselerindem diğer mabetlerine kadar her türlü adım, yine sayın cumhurbaşkanımız tarafından geçmişten bırakılan bütün miraslar kendilerine verilmiştir” diye konuştu.

“Gezi olaylarından sonra faiz nereye gitti”

Soylu’nun ikincı durağı Maslak Oto Sanayi Sitesi oldu. Burada esnaf ile buluşan Soylu, Gabar Dağı’nda petrol bulunduğunu söyledi. “Tayyip Erdoğan gitsin’ diyorlar, gitsin. Biz gidelim de yerimize ne gelecek?” diyen Soylu, şöyle devam etti: “Gezi olaylarında faiz 3-4’tü. Gezi olaylarından sonra faiz nereye gitti. Türkiye’nin 20 milyar dolar üzerinde uluslararası doğrudan yatırımı vardı. Gezi olaylarından sonra Batı’nın dirsek çevirmesi ile Türkiye’yi kısıtlamak istemesi uluslararası doğrudan yatırımlarımıza ket vurdu. Biz kendi içimizde kendi altyapımızı oluşturmaya çalıştık. Bizim avantajlarımızla oyunu kuralım istedik. ‘Tayyip Erdoğan gitsin’ diyorlar, gitsin. Biz gidelim de yerimize ne gelecek?”

CHP’li belediyeleri hedef aldı

Soylu, isim vermeden CHP’li belediyeleri hedef aldı. Soylu, “İstanbul, Ankara, İzmir belediyesine verdiğimiz paralarda bir eksilik var mı? Sarıyer Belediyesi’ne verdiğimiz parada eksiklik var mı? Şişli Belediyesi’ne verdiğimiz paralarda bir eksiklik var mı? Hayır, olması mümkün değil. Peki ne üretiyorsunuz? Ne yapıyorsunuz? Hayatımıza dokunan ne yaptınız?” dedi.

Soylu, “Tayyip Erdoğan geldiğinde hayatımıza dokunan işler yaptı. Evimizde su akmıyordu, su aktı. İstanbul’un havası kirliydi, temiz oldu. İstanbul’da çöp vardı hep tarafta, ortadan kalktı. Gaziosmanpaşa’da otururken, Haliç’in kokusu evimize kadar geliyordu. Misafir gelsinden utanırdık” diye konuştu.

“İstanbul’da dört yıl içinde hayatınıza dokunan ne oldu?”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştiren Soylu, “İstanbul’da dört yıl içinde hayatınıza dokunan ne oldu? Altgeçit yapmak zor mu? İstanbul Havalimanı, Marmaray, Avrasya, Kuzey Marmara Otoyolu, Osmangazi Köprüsü yapılmasaydı İstanbul’un hali ne olacaktı? Peki bunları kim yaptı? Nasıl yapıldı?” diye sordu.

Hedefinde yine LGBTİ+lar vardı

LGBTİ+ları hedef alan Soylu, “Ben kızların kızlarla, erkeklerin erkeklerle evlenmesini kabul etmiyorum. Hangi aile kabul ediyorsa alsın kabul etsin. Burası Türkiye” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.