Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu gençlerle bir araya geldi: “Umudunuzu kaybetmeyin”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs seçimleri öncesi çalışmalarını sürdürüyor. Gençlerle bir araya gelen İmamoğlu, demokrasi, eşitlik, adalet ve özgürlük vurgusu yaptı. Türkiye’nin sonu gelmeyen bir kutuplaşmayla karşı karşıya olduğunu dile getiren İmamoğlu, gençlere “Umudunuzu kaybetmemenizi istiyoruz. Devletimizi kısa zamanda toparlayacağız ve hızla güçlendireceğiz” diye seslendi.

İmamoğlu Müze Gazhane’de gençlerle buluştu.

“Cumhuriyetimiz şahıs devletine dönüştü”

Millet İttifakı’nın icracı cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterdiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul-Kadıköy’deki Müze Gazhane’de “Milletin İktidarında Türkiye” buluşmalarına katılan İmamoğlu, gençlerle bir araya geldi.

“Devlet ve Demokrasi” konulu konuşmasında Millet İttifakı’nın Ortak Mutabakat Metni’ne atıf yapan İmamoğlu, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, devletimizi ve demokrasimizi dejenere etti ve rayından çıkarttı. 100 sene önce kurup, özenle geliştirdiğimiz cumhuriyetimiz, devletimiz birkaç yıl içerisinde anlaşılamaz biçimde bir şahıs devletine dönüştü. Devlet işlerinde şahsileşmenin en ağır bedelini de ne yazık ki bu ülkenin 86 milyon insanı ödüyor” dedi.

“Ne sistem kaldı ne kural”

Liyakat vurgusu yapan İmamoğlu, “Başta ekonomi yönetimi olmak üzere devletimizin kilit noktalarında işinin ehli olmayanların geldiği bir sistem ne yazık ki bize hükmeder oldu. Bürokrasimiz saraydan ve cumhurbaşkanından bağımsız iş yapamaz hale geldi. Tek bir kişinin iki dudağı arasına sıkışan bir devlet. Ne sistem kaldı ne kural.Mahkemeler siyasetin emrine girdi. Siyaset ne istiyorsa mahkemeler o kararı verir durumda. Eğer yargıda çok önemli bir karar bekleniyorsa herkes dönüp saraya bakıyor, acaba oradan nasıl bir talimat gelecek diye. 100 yıldır hukukun üstünlüğünü sağlayacağız diye mücadele ederken üstünlerin hukuku ülkeye egemen oldu” diye konuştu.

“En çok canımı yakan şey…”

İfade özgürlüğünün ortadan kaldırıldığını ve korku ikliminin ortalığı sardığını dile getiren İmamoğlu, medyanın da baskı altına alındığını belirtti. İmamoğlu, “Gazetecilerin sıklıkla hapse atıldığı bir ortamın varlığı, iktidara muhalif bir vatandaş varsa düşüncelerini paylaşmaktan korkar hale geldi. Memleket bir başka tehditle de karşı karşıya, sonu gelmeyen bir kutuplaşmayla karşı karşıyayız. Şu inançta, bu inançta. Benim en çok canımı yakan şey” dedi.

“Umudunuzu kaybetmemenizi istiyoruz”

Gençlerin umudunu yitirdiğinin altını çizen İmamoğlu, şöyle devam etti: “Pek çoğunuz elinize fırsat geçtiğinde bu toprakları terk etmek istediğini söylüyor. Bu duruma hızla son vermek zorundayız. Millet İttifakı tüm bu sorunların çözümü için yola çıktı. Umudunuzu kaybetmemenizi istiyoruz. Ülkenin farklı siyasi anlayışlarından gelen partiler cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde ve birleştirici vizyonuyla yan yana geldi. Bu sayede cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır ve önemli adımların atıldığı bir yıl olması fırsatını hep beraber yaşıyoruz. Bunun özgün bir halini 2019 seçimlerinde İstanbul’da yaşayan bir kişiyim. Bir şehrin demokratik bir biçimde nasıl yönetileceği hususunda işbirliği yapıldığında, bir kazanımın nasıl elde edeceğini ben yaşadım. Devletimizi kısa zamanda toparlayacağız ve hızla güçlendireceğiz.”

“Her an kapımda gezen adaletsizlikle mücadele ediyorum”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin en fazla adalet sistemine zarar verdiğini belirten İmamoğlu, “Bu sürecin zararını gören insanlar var, tanıyorum. Ben de onlardan birisi olmaya namzet birisiyim. Her an kapımda gezen adaletsizlikle mücadele ediyorum. 15 Mayıs’tan itibaren adalet sistemini de hızla toparlayacak, yargının yeniden bağımsız ve tarafsız olmasını sağlayacağız. Adalet yoksa gerisi boş. Bir siyasi görüşün savcı veya hâkimi gibi davranan adalet mensuplarını asla hoş görmeyeceğiz” dedi.

“Kayyum atamalarına son vereceğiz”

Seçme ve seçilme haklarını yok sayan kayyum atamalarına da son vereceklerini yineleyen İmamoğlu, “Belediyelerin yetkilerini, bütçelerini ve hizmet kalitelerini artıracağız. Yerel yönetimin güçlü olduğu yerlerde halkın mutlu olması da o kadar kolaylaşıyor. Bu seçimde bu ülkeyi kimlerin yöneteceğine değil, nasıl yönetileceğine karar verme aşamasındasınız. Kimlerin yöneteceğine değil, nasıl yönetileceğine karar vereceksiniz. Bu başka bir seçim. O yüzden bu seçim normal bir seçim değildir. Bu bir rejim değişikliği seçimidir. Çok önemsemelisiniz. Beni dinleyen 20’li yaşlardaki genç arkadaşlarımın ömürlerinin kalan kısmını etkileyecek bir tercihin arifesindesiniz” diye konuştu.

İmamoğlu, Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte kreş açtı: “Cumhuriyet çocuklar için eşitlik ve adalet demek”

İmamoğlu’nun bir sonraki adresi ise Maltepe oldu. “150 Mahalleye 150 Kreş” kampanyası kapsamında düzenlenen kreş açılışına Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Dilek İmamoğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Millet İttifakı’nda yer alan partilerin kadın kolları temsilcileri de katıldı.

Kreşlerin çocukların ve ülkenin geleceği adına atılmış en değerli adımlardan birisi olduğunu belirten İmamoğlu, şunları söyledi: “Biz bu kreşleri cumhuriyetin çocuklarının eşit ve adil şartlarda eğitim alabilmeleri için açıyoruz. Çünkü cumhuriyet, her şeyden önce çocuklar için eşitlik ve adalet demektir. Özellikle eğitimde fırsat eşitliği demektir. Bu kreşlerde çocuklarımız modern koşullarda, bilimsel eğitim alarak yeteneklerini keşfederek büyüyecekler. Sağlıklı bir psikososyal gelişim süreci yaşayacaklar. Bir mahallede kreş açtığımızda, o mahallede toplumsal hayata neleri katarız, onun hesabını yapıyoruz. Anne babalara da farklı boş zamanlarda hizmetler sunuyoruz. Çocuğunu kreşe verip çalışmak isteyen anneleri unutmuyoruz. Onlara, Bölgesel İstihdam Ofislerimiz üzerinden iş buluyoruz ya da mesleki eğitimlere Enstitü İstanbul İSMEK’te dahil edip adrese teslim iş imkânlarını açıyoruz. Çocuklarımızın özgüvenli, iyi kalpli, demokrat bireyler olarak yetişmesi için gayret sarf ediyoruz. Güçlü çocuklar, üretken nesiller yetiştirir. Güçlü çocuklar asla aldatılmayan nesiller yetiştirir. Güçlü çocuklar yaratıcıdırlar, mucit olurlar, icatları olur.”

Konuşmaların ardından kreşin açılışı yapıldı. Pendik’te Göçbeyli Köyü’nde çiftçilerle ve bölge halkıyla bir araya gelen İmamoğlu’nun sonraki durağı ise Yalova oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.