Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya Bisiklet Turu 2023: 106. edisyon bireysel zamana karşı etabı ile başlıyor

Bisiklet sporunun üç büyük turundan, takvim sırasına göre ilki İtalya Bisiklet Turu (Giro d’Italia) yarın (6 Mayıs) başlıyor. Toplamda 22 takımdan, 176 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek tur, 21 etap ve 2 de dinlenme günü ile 28 Mayıs günü Roma’da sona erecek.

Bisiklet sporunun üç büyük turundan, takvim sırasına göre ilki, İtalya Bisiklet Turu ya da bilinen adıyla Giro d’Italia yarın (6 Mayıs) başlıyor. Bu yıl 106.’sı koşulacak tur, Fossacesia Marina’dan başlayacak ilk etabın ardından, 28 Mayıs günü koşulacak 21. ve son etapla birlikte Roma’da sona erecek. 3489 kilometre yol kat edilecek turda, sekiz düz, dört eğimli, altı dağlık ve üç adet de bireysel zamanı karşı etabı koşulacak. Yarın Fossacesia Marina-Ortona arasında 19,6 kilometre uzunluğundaki açılış etabı, bireysel zamana karşı olacak. 

İtalya Bisiklet Turu 2023’ün ilk etabının profili

Toplamda 22 takımdan, 176 sporcunun katılımı ile gerçekleşecek turda, gözler son şampiyon Jai Hindley ve süper yıldız Tadej Pogacar’ın yokluğunda, Soudal-QuickStep takımından Remco Evenepoel ve Jumbo-Visma takımından Primoz Roglic’in üzerinde olacak. Geçtiğimiz yılın İspanya Bisiklet Turu ve Dünya Şampiyonu 23 yaşındaki Belçikalı Remco Evenepoel, bu yıl da Liege-Bastogne-Liege Anıtsal Klasiğini kazandı ve oldukça formda bir şekilde tura geliyor. Son dönemde büyük turlarda sorun yaşayan, ancak 3 kez İspanya Bisiklet Turu şampiyonu ve bu sezonda da Katalunya Bisiklet Turu’nda Remco Evenepoel’u geride bırakarak şampiyon olan 33 yaşındaki Sloven bisikletçi Primoz Roglic de oldukça iddialı geliyor.

Evenepoel-Roglic düellosuna sahne olan Katalunya Bisiklet Turu beşinci etabının özeti:

Ayrıca 2020 İtalya Bisiklet Turu şampiyonu Tao Geoghegan Hart, Joao Almeida ve Geraint Thomas da tura genel klasman iddialısı olarak katılan isimler. 

Sarper Günsal ve Berkem Ceylan 2023 İtalya Bisiklet Turu’nu değerlendirdi:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.