Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doğa Üründül yazdı: Bir spor kulübünün iletişim sorumlusu hakkındaki iddialar

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA’de yer alan Boston Celtics takımının 2021/2022 sezonunun sonunda final oynamasını sağlayan koç Ime Udoka ani bir kararla kovuldu. Ani diyorum çünkü Celtics çok başarılı bir sezonu geride bırakmıştı. İkinci olarak yıla nokta koymaları da bir kayıp değil onlar adına bir kazanımdı. 

Saydamlığa sözde değil, özde inanan NBA takımının yetkilileri kovulmanın yaratacağı dedikodular daha fazla büyümeden konuya açıklık getirdi. 45 yaşındaki Udoka’nın final oynattığı takımdan ayrılma sebebi “kulüp içinde bir kadınla ilişki yaşaması” olarak aktarıldı. Her ikisinin de rızası var mıydı? Vardı… Taraflardan biri evli miydi? Hayır, Udoka nişanlıydı… Suç unsuru oluşturacak şekilde topluluk içinde uygunsuz bir davranışları var mıydı? Hayır… Peki neden suçtu? Çünkü Ime Udoka takımın koçuydu yani en üst düzey yöneticilerinden biriydi, hanımefendi ise onun altında çalışan biriydi. Yani kovulma sebebi -her ne kadar tarafların rızası olsa da- koç, mesleki gücünü kullanarak ilişkiye başlamakla suçlanıyordu.

Bu yukarıdaki olayı neden anlattığıma gelelim. Galatasaray’ın kulüp kanalı GS TV’ye yıllarını vermiş ve sarı-kırmızılılara gönül bağı olan Serbay Şenkal, geçtiğimiz günlerde kendi YouTube kanalı üzerinden “Bir şerefsizlik, namussuzluk, haysiyetsizlik hikayesi…” isimli video yayınladı. 

2020 Ocak ayından, son altı ayı ücretsiz izinli (pandemi zamanı) olmak üzere 2021 Temmuz ayına kadar GS TV’de haber ve içerik sorumlusu olarak çalıştım. Hatta şöyle demekte fayda var, sarı-kırmızılı ekranlarda canlı yayınlar hariç izlediğiniz tüm metne dayalı vtr’lerin metinlerini ben yazdım (GS Ansiklopedisi, Matrak Transferler, Spor Olayları…). Serbay ağabey ile de haftanın üç günü, GS TV’de “Bugün ne izleyeceksiniz?” ve “Mutfakta ne var köşesi?” yaptık. Serbay Şenkal, tanıdığım kadarıyla dürüst ve Galatasaray aşığı biridir.

Dönelim “Bir şerefsizlik, namussuzluk, haysiyetsizlik hikayesi…” isimli videoya. Serbay Şenkal’ın iddialarında geçen; “Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü”, işten çıkarılan spikerin imalarda bulunduğu spor kulübü, kamuoyunun da genel algısına göre eski çalıştığı yer Galatasaray olabilir.

Serbay Şenkal’ın iddiaları ise şöyle; spor kulübünün iletişim departmanının başındaki bir “kişi”, kulüp televizyonu dahil, çalışan hanımefendilerin, onları beğenen yöneticiler ile tanışmalarını sağlıyormuş. İletişimdeki bu “kişi”; kulüp organizasyonları, yemekler ayarlayarak yönetici ve hanımefendilerin tanışmalarına ön ayak oluyormuş. Hatta eski GS TV spikeri Serbay Şenkal diyor ki: “Eğer bir kadın çalışan bu metres hayatını reddederse, işini kaybediyordu”. 

Serbay Şenkal’ın iddiaları çok büyük. Buna kulübün nasıl bir karşılık vereceğini merakla bekleniyor. Çünkü eski spiker, şahit olduklarını eski çalıştığı yerdeki insan kaynaklarından üst düzey bir görevliye de anlattığını belirtiyor. Eğer bu doğru ise bu şirket içi skandalda sadece yönetici değil aynı zamanda tüm bilenlerin sorumluluğu olduğu ve sessiz kalındığı anlamına geliyor.

Skandal iddiaların ardından yalanlama gelmedi fakat bireysel sosyal medya hesaplarından Serbay Şenkal’a bir saldırı da başladı. Her yerde oluyor bunlar… “Galatasaray şampiyonluğa yürürken gerekli miydi?”, “Serbay, kovulunca mı aklına geldi?” gibi tepkiler geliyor. Bu iddialara karşı savcılığın soruşturma başlatması şart. 

Serbay Şenkal’ın eski çalıştığı yer olan Galatasaray’ın iletişim departmanının başında iki isim var: Kurumsal İletişim Direktörü Murat Bereket ile Yayıncılık ve Medya Direktörü Bahri Havadır’ın isimleri resmi sayfada yer alıyor. Çalıştığım dönemde ikisi de yoktu. Serbay Şenkal, Murat Bereket’in kesinlikle bu kişi olmadığını dile getirdiği bir paylaşım yaptı. Geriye Bahri Havadır kalıyor ve iddialar yenilir yutulur cinsten değil. 

Galatasaray’a çok yakın olan Kadir Çetinçalı’nın “Serbay Şenkal’ın bahsettiği kişi kesinlikle ve kesinlikle bilinmeli ki Murat Bereket değildir. Günaha girmeyin, en geç bir hafta içerisinde o kişi görevden alınmaz ise Serbay açıklayacağını söylüyor zaten. Gerisi havadır civadır” şeklindeki paylaşımının sonundaki “havadır civadır” kısmı manidar. Burada Çetinçalı sanki okları Bahri Havadır’a döndürüyor. Fakat önceden de belirttiğim gibi bunların hepsi Serbay Şenkal’ın iddialarıdır ve kapsamlı bir araştırma yapılmadan da peşin hükümlü olmamak gerekiyor. 

Bir de 2019’da Galatasaray’ın olağan genel kurulunda üyeler arasında yer alan Vahap Tanrıverdi, “GSTV’de arka odalarda kızları taciz edenler de konuşulsun” demişti. 

Doğa Üründül

Serbay Şenkal’ın iddialarının olduğu videolar:

Serbay Şenkal: Murat Bereket paylaşımı:

Kadir Çetinçalı’nın paylaşımı:

e-mail: dogaurundul@medyascope.tv

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.