Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sırbistan’da silahlı saldırılar sonucu hayatını kaybedenler anısına “sessiz yürüyüş”

Sırbistan’da geçen hafta yaşanan iki silahlı saldırı, ülkeyi derin bir yasa boğdu. Başkent Belgrad’da halk, saldırıları protesto etti ve değişim çağrısında bulundu.

Sırbistan’da geçen hafta sadece iki gün içinde gerçekleşen farklı saldırılarda 17 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda hayatını kaybedenler arasında sekiz de ilkokul öğrencisi var. Başkent Belgrad’a bir araya gelen on binlerce Sırp, sorumlu yetkililerin istifasını talep etti. Yürüyüşte birçok farklı siyasi görüşten insan yer aldı. Yürüyüş, meclis binası önünde başladı ve hükümet binalarının olduğu sokaklara doğru devam etti. İstifası istenen isimler arasında Sırbistan İçişleri Bakanı ve Sırbistan İstihbarat Başkanı da var. Pazar günü, yaşanan katliamların ardından Sırbistan Eğitim Bakanı istifa etmişti.

Sırbistan’da yaşanan silahlı saldırılar


Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in partisi ise yapılan yürüyüşü protesto etti ve katılan grupları “yüzsüzlük” yapmakla ve yaşanan trajediyi istismar etmekle suçladı.

Sırbistan, Avrupa’da bireysel silahlanmanın en yaygın olduğu ülke, halkın yüzde 39’u silah sahibi.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.