Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de Final-Four zamanı: Olympiacos-AS Monaco 18.00 | FC Barcelona-Real Madrid 21.00

Turkish Airlines EuroLeague’de 2022/2023 sezonunda düğümün çözüleceği Final-Four, bugün (19 Mayıs) Litvanya’nın Kaunas şehrinde oynanacak yarı final karşılaşmaları ile başlıyor. Saat 18.00’deki ilk eşleşmede normal sezon lideri Olympiacos, AS Monaco ile karşılaşacak. Saat 21.00’de başlayacak diğer mücadele ise ezeli rakipler FC Barcelona ve Real Madrid’in kozlarını paylaşacağı El Clasico heyecanına sahne olacak. Final ve üçüncülük karşılaşmaları ise 21 Mayıs Pazar günü oynanacak.

Olympiacos – AS Monaco (18.00)

Turkish Airlines EuroLeague Final-Four 2023 yarı final ilk mücadelesinde, normal sezon lideri Yunanistan temsilcisi Olympiacos, normal sezonu dördüncü sırada tamamlayan Fransa temsilcisi AS Monaco ile karşı karşıya gelecek. Saat 18.00’de başlayacak mücadele S Sport ve TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak. 

Karşılaşma öncesinde AS Monaco’da geçen hafta Fransa Ligi’nde sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen Mike James’in oynaması bekleniyor. Olympiacos’ta ise herhangi bir eksik bulunmuyor.

İki ekip arasında bugüne kadar oynanan dokuz karşılaşmada, AS Monaco’nun Olympiacos’a karşı 5-4’lük üstünlüğü bulunuyor. Turkish Airlines EuroLeague 2022/2023 normal sezonunda oynanan iki karşılaşmada ise AS Monaco her iki maçta da galip gelen taraf olmuştu. Sezonun ilk yarısında Olympiacos’u deplasmanda 81-76’lık skorla mağlup eden AS Monaco, evinde de 64-60’lık skorla galip gelerek, rakibine karşı normal sezonu 2-0 üstün geçirdi. Geçen sezon ise çeyrek finalde karşı karşıya gelen iki ekipten Olympiacos, seriyi 3-2 kazanarak Final-Four’a yükselen taraf olmuştu.

İki takım arasında oynanan son karşılaşmanın özeti:

İki takım arasında oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar:

FC Barcelona – Real Madrid (21.00)

Turkish Airlines EuroLeague Final-Four 2023’te El Clasico heyecanına sahne olacak yarı final mücadelesinde ise milli basketbolcumuz Sertaç Şanlı’nın formasını giydiği FC Barcelona, Real Madrid ile karşılaşacak. Saat 21.00’de başlayacak karşılaşma S Sport ve TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak. Karşılaşmada Türk hakem Emin Moğulkoç da düdük çalacak.

Karşılaşma öncesinde, Real Madrid’de sakatlığı bulunan Vincent Poirier’in forma giymesi beklenmiyor. FC Barcelona’da ise sakatlıktan dönen ve takımla antrenmanlara başlayan Nikola Kalinic ve Jan Vesely karşılaşmada forma giyebilecek.

İki takım arasında Avrupa Kupalarında bugüne kadar oynanan 38 karşılaşmada, FC Barcelona’nın 21-17’lik üstünlüğü bulunuyor. Turkish Airlines EuroLeague’de bu sezon oynanan iki karşılaşmada ise ev sahibi ekipler sahadan galip ayrılmıştı. Madrid’de oynanan karşılaşmada Real Madrid 91-86’lık skorla galip gelirken, Barselona’da oynanan karşılaşmayı FC Barcelona, 75-73’lük skorla kazanmıştı. İki ekip geçen sezon da Final-Four yarı finalinde karşı karşıya gelmiş ve Real Madrid 86-83’lük skorla galip gelerek finale yükselen taraf olmuştu.

Geçen sene oynanan Final-Four yarı final karşılaşmasının özeti:

İki takım arasında oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar:

Bugünkü yarı final karşılaşmalarının ardından, 21 Mayıs Pazar günü saat 17.00’de üçüncülük maçı ve saat 20.00’de de şampiyonluk maçı oynanacak:

Medyascope Spor’dan Yahya Kemal Doğan’ın derlediği “EuroLeague’de unutulmaz beş maç” yazısını buradan okuyabilirsiniz:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.