Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’dan yeni montaj açıklaması: “Gençlerimizin kıvrak zekâsının ürünü 5 saniyelik video”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sivas’ta düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs öncesi düzenlediği mitinglerde, CHP’nin “Haydi” reklam filmine montaj ile PKK yöneticilerinden Murat Karayılan’ın eklendiğini kabul eden Erdoğan’dan yeni montaj açıklaması geldi. Erdoğan, “Gençlerimizin kıvrak zekâsının ürünü 5 saniyelik bir video üzerinde arsızca tepiniyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinden önce düzenlenen mitinglerde yurttaşlara gösterilen CHP’nin “Haydi” reklam filmine montaj ile PKK yöneticilerinden Murat Karayılan’ın eklendiğini kabul etmişti. Sivas’ta konuşan Erdoğan’dan konuya ilişkin yeni açıklama geldi. Muhalefeti, montaj olduğunu kabul ettiği görüntüler hakkında “5 saniyelik video üzerinde arsızca tepiniyorlar” diye hedef alan Erdoğan, şunları söyledi:

“Terör elebaşıları videolarla CHP’ye destek verdi. Şimdi bunlar çıkmışlar bu gerçekleri 5 saniyeye sığdıran gençlerimizin kıvrak zekâsının ürünü bir video üzerinde arsızca tepiniyorlar. Bu teröristler desteği açıkça ilan ettiler. Elbette bunları babalarının hayrına yapmadılar. Van’da ‘kana kan intikam’ dediler. Bu naraları atarken asla gocunmadılar, asla utanmadılar. Milletin gözlerinden kaçırdıkları tüm rezillikler tek tek ortaya saçılmıştır. Bölücü ve FETÖ’cülerle kurdukları ortaklığı gizleyemezler. Eteklerine yapıştıkları emperyalistlerden aldığı cesaretle terör örgütlerine dağıttıkları mavi boncuklar da işe yaramayacaklardır.”

Ne olmuştu?

Erdoğan dün (22 Mayıs) TRT’de gündeme ilişkin soruları yanıtlamıştı. Abdülkadir Selvi’nin “Tam anlayamadım. Kim kiminle video çekmiş?” sorusuna Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’nun Kandil’dekilerle video çekimleri var” diye yanıt vermişti. Erdoğan, izlettiği videonun montaj olduğunu kabul ederek şöyle konuşmuştu:

“CHP Genel Başkanı sırtını PKK terör örgütüne dayamıştır. Kılıçdaroğlu’nun Kandil’dekilerle video çekimleri var. Bunları yayınladılar. ‘Haydi, haydi’ türü. Ama montaj ama şu ama bu. PKK’lılar videolarla bunlara destek verdi.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.