Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan mitinglerde izlettiği PKK-Kılıçdaroğlu videosu hakkında konuştu: “Ama montaj ama şu ama bu”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında izlettiği videonun montaj olduğunu kabul etti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a “Montajcı sahtekar” diyerek tepki gösterdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 Mayıs’ta yapılan Büyük İstanbul Mitingi’nde, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs seçimleriyle ilgili reklam filmine, PKK görüntüleri ekleyerek CHP’nin seçim kampanyası filmi gibi göstermişti.

Videoya PKK’nın yöneticilerinden Murat Karayılan eklenerek, Kılıçdaroğlu ile birlikte seçim şarkısı söylemişler gibi gösterilmişti.

Erdoğan, montaj videoyu mitingde izlettirirken Kılıçdaroğlu için “Omuz omuza bu PKK’lılarla beraber yürüyor. Benim yerli ve milli vatandaşım bunlara oy verir mi? Bak, bu çok önemli” demişti.

Gerçek gibi anlattı

Erdoğan, 11 Mayıs’ta yayınlanan “Gençlik Buluşması” programında da Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasına PKK yöneticisinin montajlandığı videoyu gerçekmiş gibi anlatmıştı.

Erdoğan, “Kılıçdaroğlu arkasına terör örgütünün başındaki adamı alıyor ‘Haydi’ diyor, o da ‘Haydi’ diyor” demişti.

Kılıçdaroğlu’ndan tepki

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın montaj videoyu gerçek gibi anlatması üzerine Twitter’dan bir paylaşım yaparak tepki göstermişti:

Gençlere sesleniyorum. Utanmadan montajlı içeriklerle sizlere kara propaganda yapan biri var. Eşik işte buradadır. Halep oradaysa, arşın buradadır.” 

Erdoğan montajı kabul etti

Erdoğan, TRT’de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Abdülkadir Selvi’nin “Kim ne ile video çekmiş?” sorusuna Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’nun Kandil’dekilerle video çekimleri var” diye yanıt verdi. Erdoğan, izlettiği videonun montaj olduğunu kabul ederek şöyle konuştu:

“CHP Genel Başkanı sırtını PKK terör örgütüne dayamıştır. Kılıçdaroğlu’nun Kandil’dekilerle video çekimleri var. Bunları yayınladılar. ‘Haydi, haydi’ türü. Ama montaj ama şu ama bu. PKK’lılar videolarla bunlara destek verdi.”

Kılıçdaroğlu: “İkinci turda kimseyi manipüle edemeyecekler”

Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın montaj açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı.

Kılıçdaroğlu, “İkinci turda kimseyi manipüle edemeyecekler. Tüm maskeler düştü, her şey gün gibi ortada. Gençler, kendilerini sahte muhalifle manipüle eden Erdoğan’ın hesabını kesecek. Cehennemin kapılarını kimin kapayacağı da artık netleşmiştir. Seçim sıfırdan başlamıştır. Haydi Sandığa” diye yazdı.

“Montajcı sahtekar”

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı son gönderide ise Erdoğan için “Montajcı sahtekar” dedi.

Montaj açıklamasına tepki

Erdoğan’ın montaj açıklamalarına sosyal medyadan da tepki yağdı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Montaja, iftiraya ve kumpasa bu milletin ahlakı, vicdanı ve feraseti geçit vermeyecek” dedi.

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu sosyal medya hesabından, “Ya bu yalana inandırılmış ya da yalanın bizzat organizatörü, üçüncü bir ihtimal yok” diye yazdı.

Nesrin Nas ise “Ne kadar acı. Cumhurbaşkanı sahte video için ‘Ama montaj ama şu ama bu’ diyor. İnsan kahroluyor. Yazık değil mi bu ülkeye, bu insanlara” dedi.

CHP’li Deniz Demir’in paylaşımı da şöyle:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.