Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu, TRT konuşmasını “montajcı sahtekar”a ayırdı | CHP suç duyurusunda bulunacak

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimin ikinci turu için TRT’de yaptığı konuşmayı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerinde izlettiği ve montaj olduğunu açıkladığı “PKK-Kılıçdaroğlu” videosuna ayırdı. Erdoğan dün (22 Mayıs) canlı yayında Kılıçdaroğlu’nu terörle ilişkilendirerek mitinglerinde izlettiği videoların montaj olduğunu kabul etmişti. CHP konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacak.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün (23 Mayıs) TRT’de seçimin ikinci turuna ilişkin konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu konuşmasını 14 Mayıs seçimlerinden önce AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinglerinde izlettiği montajlı görüntülere ayırdı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun kampanya filmine PKK yöneticilerinden Murat Karayılan’ı ekleyerek görüntüleri CHP’nin seçim kampanyası filmi gibi mitinglerde göstermişti. Erdoğan dün (22 Mayıs) katıldığı TRT yayınında ise görüntülerin montaj olduğunu kabul etmişti.

İZLEYİN: CHP’den “montaj video” protestosu: Kara propagandaya siyah çelenk

Çok sayıda yurttaş suç duyurusunda bulunmak için CHP’ye başvurdu

Kılıçdaroğlu, yarın yayınlanacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri propaganda konuşmasını tamamen montaj görüntülerine ayırdı. Bunun yanı sıra, CHP konuya ilişkin suç duyurusunda bulunma kararı aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek bugün öğleden sonra yapacağı açıklamada konuya ilişkin suç duyurusunda bulunacağını kamuoyu ile paylaşacak. Ayrıca, önümüzdeki günlerde konu gündemde tutulmaya devam edecek. CHP yetkililerinden edinilen bilgiye göre, çok sayıda yurttaş Erdoğan’ın montaj görüntüleriyle ilgili parti aracılığıyla suç duyurusunda bulunmak isteğiyle CHP’ye başvurdu.

Erdoğan: “Ama montaj ama şu ama bu”

Erdoğan dün (22 Mayıs) TRT’de gündeme ilişkin soruları yanıtlamıştı. Abdülkadir Selvi’nin “Tam anlayamadım. Kim kiminle video çekmiş?” sorusuna Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’nun Kandil’dekilerle video çekimleri var” diye yanıt vermişti. Erdoğan, izlettiği videonun montaj olduğunu kabul ederek şöyle konuşmuştu:

“CHP Genel Başkanı sırtını PKK terör örgütüne dayamıştır. Kılıçdaroğlu’nun Kandil’dekilerle video çekimleri var. Bunları yayınladılar. ‘Haydi, haydi’ türü. Ama montaj ama şu ama bu. PKK’lılar videolarla bunlara destek verdi.”

OKUYUN: Erdoğan mitinglerde izlettiği PKK-Kılıçdaroğlu videosu hakkında konuştu: “Ama montaj ama şu ama bu”

Kılıçdaroğlu: “İkinci turda kimseyi manipüle edemeyecekler”

Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın montaj açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından tepki gösterdi. 

Kılıçdaroğlu, “İkinci turda kimseyi manipüle edemeyecekler. Tüm maskeler düştü, her şey gün gibi ortada. Gençler, kendilerini sahte muhalifle manipüle eden Erdoğan’ın hesabını kesecek. Cehennemin kapılarını kimin kapayacağı da artık netleşmiştir. Seçim sıfırdan başlamıştır. Haydi sandığa” diye yazdı. Ardından Erdoğan’ın görüntülerini paylaşan Kılıçdaroğlu, “Montajcı sahtekar” tepkisini gösterdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.