Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hitler’in doğduğu ev polis merkezine dönüştürülecek, insan hakları eğitimi verilecek

Nazi lideri Adolf Hitler’in Avusturya’da doğduğu evde polislere insan hakları eğitimi verilecek. Branau am Inn kasabasındaki ev hakkında 2019’da polis merkezine dönüştürülmesi kararı alınmıştı.

Hitler’in doğduğu ev ne olacak? Bu sorunun cevabını bulmak için oluşturulan komisyon üyesi ve tarihçi Oliver Rathkolb evin gidişatına dair açıklama yaptı. Rathkolb, yaptırdıkları anketlerin sonuçlarına göre halkın yüzde 53’ünün, Hitler’in evinin Nazi karşıtı bir kuruma çevrilmesini istediğini söyledi. Ankete katılanların yüzde 23’ü ise evin tamamen yıkılmasını istedi. Fakat yıkım kararı için hükümetin önünde birtakım yasal engeller mevcut.

Hitler, 1989 yılında Yukarı Avusturya eyaletine bağlı Braunau am Inn kasabasındaki bu evin en üst katında dünyaya gelmişti. Ev için, Kasım 2019’da polis merkezine dönüştürülmesi kararı alınmış ve bu yüzden de Avrupa genelinde bir proje yarışması başlatılmıştı. Bir yıl kadar sonra Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, Hitler’in evi için seçilen projeyi kamuoyuyla paylaşmıştı.

Hitler’in doğduğu ev

İnşaata sonbaharda başlanması ve 2025 yılına kadar da tamamlanması bekleniyor. Avusturyalı yayın kuruluşu ORF’ye göre emniyet güçleri 2026’da Hitler’in evinde insan hakları eğitimi çalışmalarına başlayacak.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.