Kılıçdaroğlu Adana’da: “Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adana’da vatandaşlarla bir araya geldi. Türkiye’deki uyuşturucu sorununa değinen Kılıçdaroğlu, “Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım” dedi.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adana’da vatandaşlarla buluştu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki uyuşturucu sorununa değinerek, “Bir evde bir uyuşturucu bağımlısı varsa, ailesi bunun başkasını bilmesini istemez. Yıllardır bunu araştırıyorum. Bu illet bulaşınca evde huzur kalmaz. Bu millete bir sözüm var. Her evde huzurun, bereketin olmasını istiyorum” dedi.

“Türkiye uyuşturucu merkezi oldu”

Uyuşturucu ticaretine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Türkiye, özellikle son 10 yılda bütün uyuşturucuların merkezi haline geldi. Nasıl olur da Afganistan’dan uyuşturucu getireceksiniz, bu sınırlar nasıl aşılıyor?” diye sordu.

Okuyun | Uyuşturucu satıcısı anlatıyor: “Bir günde 1,5 kilo bonzai, 600 tane ekstazi hap, 350 gram kokain satıyorduk”

Uyuşturucu ile mücadele edilmediğini dile getiren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Bunun bir siyasi tercih olduğunun altını çizmek isterim. Uyuşturucu konusunda siyasi otorite ‘Bunu engelleyin’ dese, polise yetki versinler ve siyasiler dokunmasın, bütün uyuşturucu baronlarını kulaklarından tutar hakimin karşısına çıkarırlar.

İstanbul, uyuşturucu baronlarının at koşturduğu bir yer. O kadar rahatlar ki ‘Kimse bize dokunamaz’ diyorlar. Hapse girmiş uyuşturucu baronlarını bile çıkarıyorlar hapisten.

Okuyun | Metamfetamin kullanıcısı anlatıyor: Sosyal medya platformlarında satış, alışveriş sitelerinin kuryeleriyle hızlı teslimat

“Baronların kökünü kazıyacağım”

Uyuşturucuyla mücadele edeceğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, “Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağız. Benim bu millete sözüm var. Hiçbirini Türkiye’de tutmayacağım. Bütün evlatlarımızı zehirlediler. Hepsini dışarı süreceğim. Hepsini hapse attıracağım” dedi.

Okuyun | “Metin amca” olarak da bilinen metamfetamin hakkında her şey

“Cumhurbaşkanı adaylığıma iki kesim çok karşı çıktı” diyen Kılıçdaroğlu, “Birisi uyuşturucu baronları, diğeri de beşli çeteler. Beşli çeteleri de temizleyeceğim, uyuşturucu baronlarını da temizleyeceğim” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Uyuşturucu baronları, kendi hesaplarını da Türkiye’de yapıyorlar. Birbirlerine silah çekiyorlar, öldürüyorlar. Bu ülkeyi yönetenler sadece seyrediyor. Eğer kalırlarsa bu toprakları onlara mezar yapacağım.

“Vatanını seven sandığa gelsin”

Ülkeyi bu batağa sokanlara oy vermeyin. Uyuşturucu baronlarıyla mücadele etmeyenlere oy vermeyin” diyen Kılıçdaroğlu, yurttaşlara sandığa gitmeleri için çağrıda bulundu: “Sandığa gideceğiz. Vatanını seven sandığa gelsin.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.