Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mazbatasını aldığı gün hakkında soruşturma açılan Yeşil Sol Parti Hakkâri Milletvekili Vezir Coşkun Parlak: “Kriminalize etmek için yıllardır aynı yöntemleri deniyorlar”

Yeşil Sol Parti’den Hakkâri milletvekili seçilen, eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Eşbaşkanı Vezir Coşkun Parlak hakkında mazbatasını aldığı gün soruşturma açıldı. Medyascope’a konuşan Parlak, yargının AKP ve MHP’nin baskısı altında olduğunu belirterek, kriminalize edilmek istendiklerini ancak bunun halkta bir karşılığı olmadığını söyledi.


Rize Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlülere “mali yardımda bulundukları” iddia edilen 20 kişi hakkında Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “PKK/KCK silahlı terör örgütünün cezaevi yapılanmasına finansal destek sağlamak” suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Beş kişinin gözaltına alındığı operasyonda, bir kişinin arandığı duyuruldu.

Hakkında soruşturma açılan isimler arasında 14 Mayıs’ta Yeşil Sol Parti’den Hakkâri Milletvekili seçilen Vezir Coşkun Parlak da var.

“Yargının durumu ortada”

Mazbatasını aldığı gün hakkında soruşturma açılan Parlak, Medyascope’a konuştu.

Gözaltına alınıp tutuklanan partili arkadaşlarıyla yaptığı yazışmalar ve onların bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sormasının bile suç unsuru yapıldığını söyleyen Parlak, “Yargının durumu ortada. Kriminalize etmek için yıllardır aynı yol ve yöntemlere başvuruyorlar. Toplumda yaşanan sorunlar nedeniyle artık bunun bir karşılığı olmamasına rağmen yapmaktan geri durmuyorlar” dedi.

“AKP ve MHP’nin baskısı altında siyasal bir yargı var” diyen Parlak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizleri kriminalize etmeye kendilerine görev bilmişler. Ülkede ekonomik sorunlar başta olmak üzere birçok sorun varken, onlar eski yol ve yöntemleri denemekten vazgeçmemişler. Bizleri kriminalize etmenin artık toplumda bir karşılığı olmamakla birlikte aynı yol ve yöntemleri denemekten vazgeçmiyorlar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.