Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sudan’da rejim güçlerinin tankları sivilleri vurdu: 27 ölü, 106 yaralı

General Hemeti ve General El-Burhan’ın güçleri, Sudan’ın kontrolü için savaşmaya devam ediyor. Başkent Hartum’daki bir pazar alanına isabet eden top mermisi, 27 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Pazar alanına isabet eden top mermisi 27 kişiyi öldürdü, 106 kişiyi de yaraladı. Yerel halka göre top mermileri, General El-Burhan’ın rejim güçlerinin kontrolündeki El-Shajara bölgesindeki tanklardan ateş edildi. Yaralıların hastaneye taşınamaması yüzünden, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Pazar alanının bulunduğu Mayo bölgesindeki halkın çoğu, Hartum’u terk edemeyecek kadar yoksul. Mayo’da, savaşan iki ordunun da vuracağı stratejik bir hedef olmadığı belirtiliyor.

Sudan’da kanlı çatışmalar: En az 60 çocuk hayatını kaybetti

General El-Burhan’ın askerleri

Olay, General El-Burhan’ın ateşkesi bozmasından bir gün sonra gerçekleşti. General El-Burhan ve Sudan rejim güçleri, Suudi Arabistan ve ABD öncülüğünde ayarlanan ateşkese düşmanları General Hemeti ve RSF ordusunun uymadığını düşünüyor.

Sudan’da çatışmalar başladığından beri 1.2 milyon insan yer değiştirmek zorunda kaldı, 400 bin kişi de Sudan’ı terk etti. Resmi rakamlara göre 730 kişi hayatını kaybetse de gerçek sayıların daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Sudan’da darbeciler kendi aralarında savaşıyor

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.