Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP MYK sona erdi | Kılıçdaroğlu, seçimlerde iyi organize olunamadığını söyledi – Özgür Özel’in açıklamaları gündeme gelmedi

CHP MYK sona erdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın (13 Haziran) belediye başkanlarıyla bir araya gelmesi bekleniyor. Medyascope’a konuşan yetkililer, Özgür Özel’in açıklamalarının toplantıda gündeme gelmediği bilgisini verdi. Kılıçdaroğlu, seçimlerde iyi organize olunamadığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yeni Merkez Yönetim Kurulu Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ikinci kez toplandı. Yaklaşık dört saat süren toplantıda, kurultay ve yerel seçim hazırlıkları konuşuldu. Yeni MYK’nın ilk görevi kongre takviminin belirlenmesi olmuştu. Buna göre, ilçe kongrelerinin 10 Eylül, il kongrelerinin ise 15 Ekim’e kadar tamamlanması kararı alınmıştı. Genel başkanın seçileceği ana kurultayın da sonbahardan önce tamamlanması bekleniyor.

MYK’da partinin dijital alt yapısının değiştirilmesi konusu gündeme geldi. Bir MYK üyesi toplantıyı , “Yeni MYK çok güzel fikirlerle geldi, çalışmalarımızın iyi olacağı noktasında beni heyecanlandırdı” diye konuştu.

Seçimin ardından ilk kez belediye başkanlarını dinleyecek

CHP yarın (13 Haziran) saat 11:00’de kapalı grup toplantısı yapacak. Ardından saat: 13.00’te Kılıçdaroğlu, basına açık grup toplantısında konuşacak. 

Grup toplantısının ardından Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanları ile bir araya gelmesi bekleniyor. Seçimin ardından belediye başkanları ile ilk kez bir araya gelecek olan Kılıçdaroğlu, yerel seçimlere ilişkin belediye başkanlarının görüşlerini dinleyecek.

MYK üyelerinden alanlarına hakim olmalarını istedi

Edinilen bilgiye göre, MYK’da Kılıçdaroğlu, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iyi organize olunamadığını söyledi. Bu nedenle yeni MYK üyelerinden bir an önce alanlarına hakim olması talebinde bulunuldu.

Özel’in açıklamaları gündeme gelmedi

CHP Grup Başkanı Özgür Özel CHP Genel Başkanlığı adaylığı için “Sorumluluk almaktan kaçmam. Parti kimsenin önünü kapatmamalı” demişti. CHP’li kaynaklar, MYK’da Özgür Özel’in açıklamalarının gündeme gelmediğinin altını çizdi.

Örgütler bölgelere ayrılacak, ilgili yardımcılar atanacak

Ayrıca MYK üyeleri kurultaya ilişkin hazırlıkları sürdürecek. Yeni MYK’da Kılıçdaroğlu, örgütleri genel başkana bağlamıştı. Örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın görevine son verilmişti. Örgütlerin birden fazla bölgeye ayrılarak, bu bölgelere örgütler hakkında sorumlu kişiler atanacak.

“Herkes elinden geleni yapacaktır” 

Toplantı devam ederken CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztrak, CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in “değişim” mesajlarına yönelik soruya şu yanıtı verdi: 

“CHP’de değişimin nasıl gerçekleşeceği bellidir. Bu partinin 100 yıllık geçmişine, güçlü kurumsal yapısına ve mevzuata göre bu süreç gerçekleşir. Genel Başkanımız kendi iradesi dahilinde gerçekleştireceği değişimi yapmış MYK’sını değiştirmiştir. Yeni MYK da ilk toplantısında kongre takvimini başlatarak, örgütlerde değişimin önünü açmıştır. Bundan sonraki süreci üyeler, ilçe, il ve kurultay delegeleri belirleyecektir. Kurultay iradesinin en sağlıklı biçimde oluşması için de herkes elinden geleni yapmalıdır, yapacaktır.”

“Biz daha fazlasını yapıyoruz”

Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlere hazırlanmaya başladığını, CHP’nin kurultay sürecinin seçimlere olumsuz etki yapıp yapmayacağı yönündeki soruya, “CHP olarak biz bu seçimlerde mevcut yönetimi tarihi bir yenilgiye uğratma konusunda kararlıyız. Bunun için de elimizden geleni yapıyoruz. Biz daha fazlasını yapıyoruz” yanıtını verdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.