Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

12 yaşındaki çocuğun şüpheli ölümüne ailesi “kader” dedi

Şanlıurfa-Eyyubiye’de Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olmayan bir medresede eğitim gören 12 yaşındaki A.D., 3 gün önce ortadan kayboldu ve bir ahırda asılı halde bulundu. A.D.’nin yapılan ön otopsisinde cinsel istismar izinin olmadığı ortaya çıktı. Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, yarın (16 Haziran) sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, ailenin hukuki yardım tekliflerini kabul etmediğini söyledi.

“Aile ‘Allah’ın takdiri’ dedi”

Medyascope’a konuşan Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, 12 yaşındaki A.D.’nin ölümü ile ilgili gün boyu çalıştıklarını ve temaslarda bulunduklarını, bu nedenle psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Öncel, müftülüğe kaydı olmayan Kur’an kursu ile ilgili halen faaliyette olup olmadığına dair bilgi edinemediklerini belirterek, “Çocuklar ile konuştuğumuzda A’nın buraya ilk geldiğinde neşeli biri olduğunu sonra psikolojinin bozulduğunu söylediler. Biz savcılıkla görüşerek olayı yürüten savcının pedagog eşliğinde çocuklarla konuşması gerektiğini söyledik. Şu ana kadar ifadesi alınmış herhangi bir kimse yok” dedi.

A.D.’nin Ceylanpınar’da oturan ailesi ile de temasa geçtiklerini ve kendilerine her türlü hukuki desteği vermeye hazır olduklarını ilettiklerini söyleyen Öncel, “Ancak aile bize hukuki destek istemediklerini, olayın kader olduğunu ve Allah’ın takdiri olduğunu belirtmişler” dedi.

“Ön otopsi raporunda cinsel istismara yönelik bulgu yok”

Öncel, ön otopsi raporunu da incelediklerini ve doktor ile görüştüklerini belirterek “Ön otopsi raporunda cinsel istismara yönelik bir bulgu olmadığını söylediler. Sadece kollarında 1-2 sıyrık olduğu belirtildi. Ancak, tekrar ediyorum bu ön otopsi raporudur. Bunun için detaylı otopsi gereklidir” diye konuştu.

Öncel, yarın baro olarak ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve sorumluların açığa çıkarılarak cezalandırılmasını talep edeceklerini de söyledi.

Ne olmuştu?

A.D., bir yıl önce ailesi tarafından Eyyübiye ilçesine bağlı Beşat Köyü’ndeki yatılı bir Kur’an kursuna yerleştirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olmayan kursta bir yıl boyunca kalan A.D., önceki gün aniden ortadan kayboldu.

Üç gün boyunca yapılan aramalara karşın ulaşılamayan A.D., okuduğu Kur’an kursunun hemen yanındaki bir ahırda asılı halde ölü bulundu.

Konuyla ilgili Şanlıurfa Valiliği yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“İlimiz Eyyübiye ilçesi Beşat İncirli Mahallesi’nde A.D. adında bir çocuğumuz kendisini asmak suretiyle intihar etmiştir. Olayın vuku bulduğu andan itibaren kolluk kuvvetlerimiz olayın aydınlatılması için sahada tüm ekiplerimizle birlikte hassas şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca; olayın tüm detayları ile aydınlatılması için Valiliğimiz tarafından idari soruşturma, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından da adli soruşturma başlatılmıştır. Süreç hakkında adli işlemler, hassasiyetle yürütülmektedir. Çocuğumuza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.”

Öte yandan intihar eden çocuğun kursa gitmek istememesine rağmen ailesinin zorlamasıyla 1 yıldır eğitim gördüğü iddiasının da araştırıldığı bildirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.