Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2023 FIBA Kadınlar EuroBasket başladı: Potanın Perileri ilk maçında Sırbistan’a 71-63 mağlup

İsrail ve Slovenya ortaklığında düzenlenen 2023 FIBA EuroBasket Kadınlar başladı. 4 grupta 16 takımın mücadele ettiği turnuvada D Grubu’nda yer alan A Milli Kadın Basketbol Takımımız, ilk maçında Sırbistan’a 71-63’lük skorla mağlup oldu. Ay-Yıldızlılar gruptaki ikinci karşılaşmasında yarın (16 Haziran) 13.15’te Macaristan ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşma TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Sırbistan 71-63 Türkiye

2023 FIBA Kadınlar EuroBasket bugün (15 Haziran) oynanan karşılaşmalar ile başladı. İsrail ve Slovenya ortak ev sahipliğinde düzenlenen turnuva, bu yıl 39. edisyonuna sahne oluyor. 4 grupta 16 takımın yer aldığı turnuvada, gruplarını lider tamamlayan takımlar çeyrek finale yükselecek. Gruplarında ikinci ve üçüncü sırayı alan takımlar ise çapraz grupların ikinci ve üçüncüleri ile çeyrek finale yükselmek adına karşı karşıya gelecek. İlk tur gruplarını son sırada tamamlayan takımlar ise turnuvaya veda edecek. Grup aşaması 18 Haziran’da sona erecek ve 19-25 Haziran tarihleri arasında oynanacak eleme aşaması sonrasında şampiyon belli olacak.

Tarihinde dokuzuncu kez FIBA Kadınlar EuroBasket’te mücadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımımız ise D Grubunda Slovakya, Macaristan ve Sırbistan ile yer alıyor. Ay-Yıldızlılar EuroBasket tarihinde en iyi başarısını 2011 yılında elde ettiği ikincilikle yakalamıştı.

2023 FIBA EuroBasket Kadınlar’da ilk maçında bugün Slovenya’da Sırbistan ile karşılaşan Potanın Perileri, müsabakadan 71-63’lük skorla mağlup ayrıldı. Gruptaki ikinci karşılaşmasında ise yarın (16 Haziran) 13.15’te Macaristan ile oynayacak. Slovenya’nın başkenti Ljubljana’daki Arena Stozice’de oynanacak karşılaşma TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Sırbistan karşısında Potanın Perileri’nde ,Teaira McCowan 12 sayı ve 5 ribaund, Sevgi Uzun 10 sayı ve 6 asist, Alperi Onar ve Olcay Çakır Turgut da 10’ar sayı kaydetti. Sırbistan’da ise Yvonne Anderson 17 sayı ve 5 asist, Jovana Nogic 12 sayı ve Masa Jankovic de 10 sayı ve 5 ribaund kaydetti.

Karşılaşmanın özeti:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.