Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Müzisyen Onur Şener davasında sanıklara iyi hal indirimi | Av. Doğan Erkan: “Mağdurları tatmin eden bir karar olmadı, itiraz edeceğiz”

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen müzisyen Onur Şener davasında mahkeme tutuklu sanıklar İlker Karakaş ve Ali Gündüz’e “kasten öldürme” suçundan iyi hal indirimi uygulayarak 25’er yıl hapis cezası verdi. Tutuklu sanık Semih Soyalp, tutuksuz sanıklar Jale Erberk ve Gözde Gündüz delil yetersizliğinden beraat etti. Medyascope’a konuşan Av. Doğan Erkan, “Sanık Semih Soyalp’in mahkeme başkanının şerhine rağmen, diğer üyelerin oy çokluğu kararıyla beraat verilmesi yanlıştır” dedi.

Müzisyen Onur Şener’i, “canavarca hisle öldürmek” suçlamasıyla üç kişinin tutuklu, iki kişinin tutuksuz olarak yargılandığı davanın karar duruşması bugün (5 Temmuz) Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davada, üçü tutuklu olmak üzere beş sanık “canavarca hisle kasten öldürmek” suçlamasıyla “ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası” istemiyle yargılandı. 

Tutuklu sanıklar İlker Karakaş, Ali Gündüz ve Semih Soyalp ile tutuksuz sanıklar Gözde Gündüz ve Jale Erberk mahkemede hazır bulundu. Duruşmaya Şener’in yakınları ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılınç, CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan da katıldı. 

Sanıklara mütalaaya karşı savunma hakkı verildi

Duruşmada, mahkeme başkanı mütalaaya karşı son sözlerini söylemesi için sanıklara söz hakkı verdi. İlk sözü alan Gözde Gündüz, mütalaaya karşı savunmasında Şener tarafından hem fiziksel hem sözlü şiddete maruz kaldığını belirterek Şener’in aşağılama ve küfür ettiğini söyledi. Sanık Jale Erberk de olayla ilgisinin bulunmadığını belirterek tanık olması gerekirken sanık olduğunu vurguladı.

Okuyun: İstek şarkı cinayeti | Müzisyen Onur Şener’in cenazesi toprağa verildi: “Mezarlarına su döken olmasın”

“Şener’le diyalogu bırakın göz göze bile gelmedik”

Semih Soyalp ise savunmasına, “Onur Şener’in ailesinden ve sevenlerinden özür dilerim. Bu elim olaydan dolayı çok üzgün olduğumu belirtmek isterim” sözleriyle başladı ve şöyle konuştu:

“Onur Şener’e bırakın bir şey yapmayı, Onur Şener’e bardak parçası gelmesin diye araya elimi koydum, elim yaralandı. Onur Şener’in bana müdahalesi olmadı, benim de ona olmadı. Diyalogu bırakın, göz göze bile gelmedik.”

“Ben Onur Şener’i mafyatik bir tip olarak gördüm”

İlker Karakaş, savunmasında yaşanan olaylarda çok kez ‘Neyi değiştirebilirdim’ diye düşündüğünü belirterek Şener’e de hak verdiği kısımlar olduğu kadar, anlamlandıramadığı yerlerin de olduğunu söyledi. Karakaş, Şener’in önceki duruşmalarda konuşulan sanatçı mı, şarkıcı mı polemiğini gündeme getirerek Onur Şener’i şarkı söylerken hiç görmediğini belirterek “Ben Onur Şener’i mafyatik bir tip olarak gördüm” dedi. 

Okuyun: İstek şarkı cinayeti | Onur Şener davası başladı: Sanık avukatı Şener’e “sanatçı değil şarkıcı” dedi

Salonda gerginlik çıktı, Şener’in avukatı, İlker Karakuş’un savunması sırasında Onur Şener’e hakaret ettiği gerekçesiyle hakimden müdahale etmesini istedi. Sanıkların avukatı ise Şener’in avukatlarının savunmaya karıştığını iddia ederek tepki gösterdi. Hakim iki tarafın da sakinleşmesini isteyerek duruşmaya devam etti.

Söz hakkı Ali Gündüz’e geçtiğinde Gündüz, kavganın kadına şiddetten dolayı çıktığını ve  Şener’in kadınlara karşı sözlü ve fiziki şiddet uyguladığını ileri sürdü.

Karakaş ve Gündüz’e “kasten öldürme” suçundan takdiri indirimle 25’er yıl hapis cezası

Sanıkların ve avukatlarının beyanının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar İlker Karakaş ve Ali Gündüz’e “kasten öldürme” suçundan takdiri indirimle 25’er yıl hapis cezası verdi. Tutuksuz sanıklar Jale Erberk ve Gözde Gündüz de delil yetersizliğinden beraat etti. Tutuklu sanık Semih Soyalp hakkında ise oy çokluğuyla beraat kararı verilirken, mahkeme başkanı karara muhalefet şerhi düştü.

https://twitter.com/medyascope/status/1676583889706311682?s=20

“Aileyi ve mağdurları tatmin eden bir karar olmamıştır”

Kararı Medyascope’a değerlendiren davanın avukatlarından Doğan Erkan, verilen kararın Onur Şener’in ailesini tatmin edecek bir karar olmadığını vurguladı:

Ceza-adalet sisteminin sağlandığını söyleyemeyiz. İki sanık bakımından müebbet hapis cezası ‘kasten öldürmek’ten verilmesi doğrudur ancak durumları onlardan ayrılamayacak olan sanıklardan Semih’in mahkeme başkanının şerhine rağmen diğer üyelerin oylarıyla beraat verilmesi yanlıştır.”

Erkan, kadın sanıkların da eyleme yardım ettiğine dikkat çekti:

En azından fiili hakimiyet kurmak açısından. Bunlar hakkında da verilen beraat kararı doğru değildir. Bu yönüyle aileyi ve mağdurları tatmin eden bir karar olmamıştır. İtiraz edeceğiz, istinaf edeceğiz, tüm hukuk yollarını tüketeceğiz.”

“Yüksek yargıya kararı taşıyacağız ve hukuk mücadelemize devam edeceğiz”

Duruşma sonrası Şener ailesi ve avukatları karara ilişkin açıklama yaptı. Avukat Meltem Banko, hukuk mücadelesine devam edeceklerini ve Onur Şener’in anısı yaşatacaklarını belirterek şöyle konuştu:

“Sanık vekillerinin tüm savunmaları olayın 38 saniyede gerçekleştiğini belirtir nitelikteydi. 38 saniye içerisinde 33 darbe var maktul Onur Şener’e yönelik, dolayısıyla bunun iki kişi tarafından yapıldığını kesinlikle düşünmüyoruz. Beş kişi tarafından müşterek faillikle bu cinayet işlenmiştir. Yüksek yargıya kararı taşıyacağız ve hukuk mücadelemize devam edeceğiz.”

“Bu kadar ucuz mu insan hayatı”

Onur Şener’in babası Erhan Şener, karardan memnun olmadıklarını belirterek tepki gösterdi:

Ama iki kişinin müebbet hapse mahkum olması bir nebze içimizi soğuttu diyemesem de bir teselli noktası olacak. Bu işin takibini bırakmayacağız” diye konuştu. Anne Leyla Şener ise “Ceza çok az hiçbirimizi tatmin etmedi. Üç beraat içime sinmedi. Bunların hepsi canice oldu. Hepsi bu işin içinde. Neden sadece ikisi, neden 25 yıl? Bu kadar ucuz mu insan hayatı.”

Ne olmuştu?

Müzisyen Onur Şener’in 2 Ekim’de Ankara’da sahne aldığı eğlence mekânında öldürülmüş ardından olaya karışan, bakanlıkta iş müfettişi İlker Karakaş (35), Ali Gündüz (36), savunma sanayii alanında elektrik mühendisi Semih Soyalp (36) ve Gözde Gündüz ile Jale Erberk gözaltına alınmıştı. İlker Karakaş, Semih Soyalp ve Ali Gündüz, tutuklanırken Gözde Gündüz ile Jale Erberk ise yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Savcı, sanıkların 2 Ekim 2022’de Çayyolu Mutlukent Mahallesi’ndeki eğlence mekanına gittiğini, Şener’in programının ardından tekrar sahneye gelerek kareoke şeklinde şarkı söylediği sırada tartışma yaşandığını söyledi. Daha sonra sanıkların bardaklarıyla dışarı çıktığını belirten savcı, Karataş ile Gündüz’ün ellerindeki bardaklarla Şener’e vurduklarını, kırık cam bardakla boynundan yaralanan Şener’in olay yerinde hayatını kaybettiğini aktardı. Savcı, Karataş ile Gündüz’ün “kasten öldürme” suçundan müebbet hapisle cezalandırılmalarını isterken tutuklu sanık Soyalp’le tutuksuz sanıklar Gözde Gündüz ve Jale Erberk’in ise beraatlerini talep etti. İddianamede, birlikte hareket ettikleri ve acıma hissi duymadan bardak kırığıyla eylemi gerçekleştirdikleri belirtilen sanıkların “canavarca hisle kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Okuyun: İstek şarkı cinayeti: Müzisyen Onur Şener’i öldüren üç zanlı tutuklandı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.