Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP-MHP’den İETT’yi zora sokacak karar: İmamoğlu’nun borçlanma yetkisi kısıtlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde, İBB Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’nın iç borçlanma talebi gündeme geldi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) gruplarının çoğunlukta olduğu komisyon, istenilen 2 milyar 500 milyon liralık borçlanma miktarını, sadece özel halk otobüslerini sübvanse için kullanılmak üzere 1 milyar lira olarak belirledi. Komisyonun raporu, İBB Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

İBB Meclisi, temmuz ayı olağan toplantısının üçüncü birleşimi bugün (12 Temmuz) Saraçhane’deki başkanlık binasında yapıldı.

Kurdaki, akaryakıttaki zamlar ve enflasyondaki artış nedeniyle, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri’ni ve Özel Halk Otobüsleri’ni sübvanse etmek için için 2 milyar 500 milyon TL’lik iç borçlanma teklifi, İBB Meclisi’ne taşındı. Komisyon raporunda, İBB’nin, çalışmalarını, yatırımlarını, hizmetlerini ve sosyal yardımlarını kesintisiz sürdürmeye gayret ederken gelirlerinin kısıtlı olması, giderlerinin ise hem kur etkisi hem de yüksek enflasyon rakamlarıyla sürekli artması nedeniyle borçlanmaya ihtiyaç duyduğu belirtildi.

AKP-MHP gruplarının çoğunlukta olduğu ilgili komisyon, istenilen 2 milyar 500 milyon liralık borçlanma miktarını, sadece özel halk otobüslerini sübvanse için kullanılmak üzere 1 milyar lira olarak belirledi. Komisyonun raporu İBB Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

İlçe belediyelerine ödenek: Küçükçekmece’nin 400 milyon TL’lik, Büyükçekmece’nin 459 milyon TL’lik taleplerine onay verildi

Diğer bir gündem maddesi ise ilçe belediyelerine ödenek oldu. Küçükçekmece Belediyesi’nin 400 milyon TL’lik, Büyükçekmece Belediyesi’nin 459 milyon TL’lik, Sancaktepe Belediyesi’nin 40 milyon TL’lik, Bahçelievler Belediyesi’nin 497 milyon 579 bin TL’lik, Sultanbeyli Belediyesi’nin 19 milyon TL’lik, 23.4 milyon TL’lik, 631 bin TL’lik ve 181 bin 353 TL’lik, Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin 400 milyon TL’lik, Ataşehir Belediyesi’nin 620 milyon TL’lik, Beykoz Belediyesi’nin 621 milyon 700 bin TL’lik, Maltepe Belediyesi’nin 672 milyon TL’lik, Sultangazi Belediyesi’nin 676 milyon 310 bin TL’lik ek ödenek taleplerine onay verildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.