Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Associated Press ve OpenAI iş birliği yapacak

Dünyanın en önemli haber ajanslarından Associated Press (AP), ChatGPT’nin de sahibi olan OpenAI şirketiyle ajans arşivlerine erişilmesi üzerine bir anlaşma yaptı. Bu erişim ile beraber, ChatGPT’nin haber yazma yeteneğinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

OpenAI, yapay zeka algoritmalarını eğitmek için, AP’nin 1985’e kadar uzanan arşivlerinin bir kısmına erişim sağlayacak. AP de karşılığında, OpenAI’dan teknoloji desteği alacak. AP anlaşmadan önce de, haberlerine AI teknolojisi kullanmaya başlayan kurumlardan biriydi.

OpenAI’ın COO’su Brad Lightcap, AP arşivinin “Yüksek kaliteli ve gerçeklere dayalı haber arşivlerine erişimle birlikte, OpenAI’nin yeteneklerini ve kullanışlılığını artırmayı amaçladıklarını” söyledi.

AP CRO’su Kristin Heitmann, AI kullanımı ile oluşabilecek telif hakkı sorunlarına değindi: “Associated Press, fikri mülkiyetin korunmasını ve içerik oluşturucuların çalışmaları için adil bir şekilde karşılığını alabilmesini destekliyor. Haber kuruluşları da bunun gerçekleşmesini sağlamak için masada olmalı, böylece büyük ve küçük haber odaları bu teknolojiyi gazeteciliğe fayda sağlayacak şekilde kullanabilir

Yapay zeka hakkında dahası için:
3 Eleştirmen 5 Film | Yapay zekâyı anlatan en iyi filmler
Beatles’ın son şarkısı “yapay zeka” ile yazılıyor
Hollywood’da dev grev kararı: 160 bin oyuncu iş bıraktı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.