Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2023 Fransa Bisiklet Turu: 18. etabın galibi Kasper Asgreen

Bisiklet sporunun büyük organizasyonlarından Fransa Bisiklet Turu’nun 110. edisyonunda 18. etap geride kaldı. Soudal-QuickStep takımından 28 yaşındaki Danimarkalı bisikletçi Kasper Asgreen kaçış grubunda yaptığı atakla galibiyete giderken, genel klasmanda ise önemli bir değişiklik meydana gelmedi.

2023 Fransa Bisiklet Turu’nun Moutiers-Bourg-en-Bresse arasında koşulan 184.9 kilometre uzunluğundaki 18. etabını, Soudal-QuickStep takımından 28 yaşındaki Danimarkalı bisikletçi Kasper Asgreen kazandı. Kaçış grubunda son sprint ile galibiyete giden Asgreen’in ardından, Lotto Dstny takımından 26 yaşındaki Hollandalı bisikletçi Pascal Eenkhoorn ikinci sırayı alırken, Uno-X takımından 27 yaşındaki Norveçli bisikletçi Jonas Abrahamsen üçüncü oldu. Jumbo-Visma takımından genel klasman lideri Jonas Vingegaard ise liderliğini sürdürdü.

Etabın büyük heyecana sahne olan son kilometresi:

18. etabın profili:

Etabın son 50 kilometresinde öne çıkanlar

41 kilometre kala: Pelotona öne gelen Alpecin, Jayco ve DSM takımları kaçış grubunu yakalamak adına tempo yapıyorlar. Kaçıştaki 4 liderin avantajı ise 1:10.

37 kilometre kala: Pascal Eenkhoorn, Victor Campanaerts, Jonas Abrahamsen ve Kasper Asgreen’den oluşan dörtlü lider grup, peloton karşısındaki 1:10 avantajını koruyor.

33 kilometre kala: Lidl-Trek ve Bora-Hansgrohe takımları da pelotonda tempoyu artırmak için öne geldi. Lider dörtlünün avantajı 55 saniyeye kadar iniyor.

27 kilometre kala: Beklenen sprint finişi öncesinde takımlar son kez su ikmali yapıyor. Lider dörtlünün avantajı 40 saniyeye indi.

20 kilometre kala: Dönüşün ardından rüzgarın da yönü değişiyor. Lider dörtlünün avantajı tekrar 45 saniyeye yükseldi.

15 kilometre kala: Alpecin-Deceuninck takımı sprinteri Jasper Philipsen için tempo yapmaya devam ediyor. Onların çabasıyla kaçış grubu ile aradaki fark 25 saniyeye kadar indi.

10 kilometre kala: Sprinter takımları kaçıştaki dörtlüyü kovalamak adına fazla efor sarf etmek istemiyorlar. Pelotonun önünde Alpecin’den Kragh Andersen, Lidl-Trek’ten Skjelmose ve Soudal’den Declercq var. Kaçış grubunun avantajı 20 saniyeye indi.

7 kilometre kala: Lider dörtlü 20 saniyelik avantajını koruyor. Peloton onları biraz fazla hafife aldı.

5 kilometre kala: Bora-Hansgrohe takımından Nills Politt, öne gelip tempoyu bir anda arttırdı ve fark 10 saniyeye kadar indi. 

2 kilometre kala: Pelotondaki tempoya Bahrain-Victorious takımı da katıldı. Dört liderin avantajı şimdi 8 saniye.

Son kilometre: Kaçıştaki dörtlüden Victor Campenaerts, takım arkadaşı Pascal Eenkhoorn için son bölümde kendini feda ediyor ve sprint trenlerinin temposuna karşı farkı korumaya çalışıyor. Son metrelerde doğru anda sprintini açan Kasper Asgreen etap galibiyetini elde ediyor. Peloton çok yaklaşmıştı ancak kaçış grubu zaferi kazanıyor. Eenkhoorn ikinci, Abrahamsen de üçüncü sırayı alıyor.

18. etabın özeti:

18. etabın ardından klasman tabloları:

Tur bugün Moirans-en-Montagne – Poligny arasında koşulacak 172.8 kilometre uzunluğundaki 19. etap ile devam edecek.

19. etabın profili:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.