Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2023 Fransa Bisiklet Turu: 19. etabın galibi Matej Mohoric

Bisiklet sporunun büyük organizasyonlarından Fransa Bisiklet Turu’nun 110. edisyonunda 19. etap geride kaldı. Bahrain-Victorious takımından 28 yaşındaki Matej Mohoric etap galibiyetini elde ederken, genel klasmanda önemli bir değişiklik meydana gelmedi.

2023 Fransa Bisiklet Turu’nun Moirans-en-Montagne – Poligny arasında koşulan 172.8 kilometre uzunluğundaki 19. etabını, Bahrain-Victorious takımından 28 yaşındaki Sloven bisikletçi Matej Mohoric kazandı. Kaçış grubunda yaptığı atakla etap galibiyetine giden Mohoric’in ardından, Soudal-QuickStep takımından 28 yaşındaki Danimarkalı bisikletçi Kasper Asgreen ikinci olurken, AG2R Citroen takımından 27 yaşındaki Avustralyalı bisikletçi Ben O’Connor üçüncü oldu. Jumbo-Visma takımından Jonas Vingegaard ise genel klasman liderliğini sürdürdü.

Etabın nefes kesen son kilometresi:

19. etabın profili:


Etabın son 50 kilometresinde öne çıkanlar

50 kilometre kala: Kaçış grubunda atak yapan Campenaerts ve Clarke 30 saniyelik avantajla yarışın liderliğini ele geçiriyorlar. 

40 kilometre kala: İki liderin avantajı 1 dakikaya yaklaştı. Kaçış grubunun ikili yakalamak için ekstra tempo yapması gerekecek.

33 kilometre kala: Etabın son tırmanışı olan 2.4 kilometre uzunluğunda ve %5.9 ortalama eğime sahip Cote D’Ivory tırmanışı başlıyor. 

32 kilometre kala: Lider ikiliden Clarke bacağındaki kramp sebebiyle geri kalıyor. Campenaerts tek başına kaldı. Kaçış grubunda ise Kasper Asgreen, Matej Mohoric ve Ben O’Connor ile atağa kalkıyor.

30 kilometre kala: Campenaerts’i de yakalayıp geride bırakan Asgreen, Mohoric, O’Connor üçlüsü yeni lider grup oluyor.

25 kilometre kala: Lider üçlünün avantajı 30 saniyeye kadar çıkıyor.

15 kilometre kala: Takım arkadaşı Jasper Philipsen için tempo yapan Mathieu van der Poel’ün çabaları ile lider üçlünün avantajı azalıyor.

10 kilometre kala: Lider üçlünün peşinde Laporte, Trentin, Pidcock, Philipsen, van der Poel, Mezgec, Zimmermann, Bettiol ve Pedersen’den oluşan 9 kişilik takip grubu yer alıyor.

8 kilometre kala: Asgreen, Mohoric ve O’Connor üçlüsünün arkasındaki 9 kişiye karşı 26 saniyelik avantajı devam ediyor.

5 kilometre kala: Takip grubu pes etmiş görünüyor. Asgreen, Mohoric ve O’Connor arasında sprint finişi izleyeceğiz.

Son kilometre: İlk atağını yapan O’Connor 500 metre kala sprintini açıyor. Ancak Asgreen rahatlıkla farkı kapatıp öne geçiyor. Son metrelerde ise Asgreen’in arkasından çıkan Mohoric milimetrelik farkla etap galibiyetini elde ediyor. Asgreen ikinci, O’Connor da üçüncü oluyor. Takip grubundaki Jasper Philipsen 40 saniyelik farkla sprinti kazanarak dördüncü oluyor.

19. etabın özeti:

19. etabın ardından klasman tabloları:

Nils Politt’in dramı:

Tur bugün Belfort-Le Markstein Fellering arasında koşulan 133.5 kilometre uzunluğundaki 20. etap ile devam edecek.

20. etabın profili:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.