Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turist sayısını azaltmak isteyen Amsterdam, çareyi büyük yolcu gemilerini yasaklamakta buldu

Hollanda’nın başkenti Amsterdam Belediyesi, çevre kirliliğini azaltmak istiyor. Çareyi şehre gelen turist sayısını azaltmakta bulan belediye, büyük yolcu gemilerinin kent merkezine demir atmasını yasakladı. Siyasetçilere göre yolcu gemileri, kentin sürdürülebilirlik amaçlarına uygun değil.

Başkent Amsterdam’da alınan bu karar, kitlesel turizmi önlemek için atılan son adım. Bu kararla Amsterdam’daki IJ nehri kenarında bulunan yolcu gemisi terminali kapanacak.

Daha önce de Belediye, başkent sokaklarında esrar içilmesini yasaklamıştı. Mart ayında da yeni bir karar alan Belediye, bekarlığa veda partilerini Amsterdam’da düzenlemek isteyen İngiliz erkekleri, şehre gelmemeleri konusunda uyarmıştı.

AFP’nin aktardığına göre Amsterdam’ı yöneten merkez sağ D66 Partisi kararın ardından yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti: “Kirliliğe yol açan büyük yolcu gemileri, şehrimizin sürdürülebilirlik amaçlarıyla uyumlu değil.” Diğer yandan yolcu gemilerinin kentin güneyi ile kuzeyi arasında yapılması planlanan köprü planına da uymadığı ifade edildi.

Amsterdam, kendi popülaritesinin kurbanı oldu. Şehir, yılda 20 milyon turisti ağırlıyor.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.