Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’de belediye başkanları toplantısı sona erdi | Yılmaz Büyükerşen: “Genel Başkan eleştirilere öyle yanıtlar verdi ki aksini iddia etmek söz konusu olamazdı”

CHP belediye başkanları toplantısı sona erdi. Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yapmadı. Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen toplantıda gerginlik çıkmadığını ve Kılıçdaroğlu’nun eleştirilere doyurucu yanıtlar verdiğini dile getirdi. “Değişim” konusunun toplantıda gündeme geldiğini söyleyen Büyükerşen, “Değişim konusu ihtilafın ana nedeni. Değişim mi? Yenilenme mi? Dönüşüm mü?” orta yere atılmış kavramlar” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin belediye başkanları ile bir araya geldi. CHP Genel Merkezi’nde yapılan toplantı, saat 13.30’da başladı. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş toplantı öncesinde sorulan sorulara yanıt vermedi. İmamoğlu ise toplantıya basının bulunduğu alandan geçmeden girdi. Toplantı, İmamoğlu’nun “değişim” toplantısı sonrası yapılan ilk görüşme.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş, soruları yanıtsız bırakırken Ekrem İmamoğlu, toplantıya basının bulunduğu alandan geçmeden girdi.

Toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldı. CHP’nin büyükşehir, il, ilçe, belde yani tüm kademelerindeki belediye başkanları bu toplantıya katılıyor.

Toplantıya MYK üyeleri de katılıyor. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın toplantıda bir konuşma yapması bekleniyor. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Zoom toplantısının sorulması üzerine “Her zaman olduğu gibi parti tüm olumsuzlukları aşar” dedi. 

Toplantı devam ederken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sunum yapacağı öğrenildi. Belediye başkanları tek tek söz alıyor. Bazı belediye başkanlarının “Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir” dediği öğrenildi.

Aralarında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da olduğu 36 belediye başkanı ise mazeret bildirerek toplantıya katılmadı. Çerçioğlu’nun yurtdışında olduğu için toplantıya katılmadığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu en son konuşma yaptı. Yaklaşık dört saat süren toplantı sona erdi. CHP Genel Başkanı, açıklama yapmadı.

“İhtilafın nedeni “değişim” konusu: Değişim mi? Dönüşüm mü? Yenilenme mi? Kavramlar bile orta yere atılmış”

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen “Yerel seçimlerden önce birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. İsteğimiz dışında meydana gelen ayrılıklara karşı bölünmelerin önlenmesi amacıyla karşıt grupların ortak listelerle gidilmesinin şart olduğuna inandığımı söyledim” diye konuştu.

Toplantıda “değişim” konusunun gündeme geldi mi, Ekrem İmamoğlu mu gündeme getirdi, gerilim yaşandı mı soruları üzerine Toplantıda Erşen şunları söyledi:

“Değişim konusu zaten ihtilafın ana nedeni. Değişim mi? Dönüşüm mü? Yenilenme mi? Kavramlar bile orta yere atılmış derinlemesine üzerine düşünmediğimiz konular. Toplantıda gerilim yaşanmadı ama yaşandı diyenler olabilir mi bilmem. Genel Başkan çok detaylı açıklamalar yaptı. Genel başkan şimdiye kadar yapmış olduğunuz eleştirilere çok detaylı cevaplar verdi. Öyle cevaplar verdi ki karşısında aksine iddia etmemiz söz konusu olamazdı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.