Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yılın en sıcak günü: Bugün sokağa çıkmayın

Temmuz ayında yaşanan kavurucu sıcaklar etkisini yitirmeden, Türkiye yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sitesindeki açıklamaya göre yeni sıcak hava dalgası en çok Marmara ve Ege Bölgesi’nde etkili olacak ve bugün en yüksek seviyeye ulaşacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre yılın en sıcak günü bugün yaşanacak. Meteoroloji’nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre sıcaklık 4 ila 9 derece arasında artacak.

Meteoroloji’nin yaptığı son değerlendirme şöyle:

“Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 4 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.”

Hava sıcaklıklarının hafta ortasına kadar artacağının, hafta sonunda ise hissedilir derece azalacağına dikkat çekilen açıklamada, vatandaşlara özellikle günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları uyarısı yapıldı.

İşte bazı illerde beklenen sıcaklıklar:

Ankara: 35

İstanbul: 38

İzmir: 42

Edirne: 41

Çanakkale: 39

Muğla: 41

Adana: 39

Antalya: 42

Kayseri: 33

Meteoroloji yurttaşlara da, “Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımız, günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” çağrısında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.