Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP, Akbelen için TBMM’yi 8 Ağustos’ta olağanüstü toplanmaya çağırdı

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM’yi Akbelen’de yaşananları görüşmek üzere 8 Ağustos saat: 15.00’te olağanüstü toplantıya çağırdıklarını açıkladı.

TBMM’nin Akbelen’de olanları görüşmek üzere olağanüstü toplantıya çağrılması için CHP milletvekillerinin tamamının imza verdiğini, muhalefet partilerinin de imza verdiğini belirten CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “Önerge bugün verildi ya da verilmek üzere. CHP grubunun tamamı imzaladı, diğer muhalefet partileri de imza veriyorlar” dedi. Günaydın, AKP-MHP grubunun Meclis’i kapatmasına ve tatil yapmasına tepki gösterdi:

“Olağanüstü toplantılara çağıracağız. Keşke AKP-MHP grubu da olumlu oyları ile yanıt verse de Akbelen meselesini doğru düzgün bir araştırma önergesi çerçevesinde Meclis’te komisyon kurarak tartışsak. Arkasından uyuşturucu trafiği meselesine, silahlanma meselesine baksak. Yurttaşlarımız ‘Yok bunlar sorun değil, Meclis’in de buna bakması gerekmez’ diyorsa Meclis’te tatil yapabilir. Bizim bu konuda görüşümüz net.”

AKP ve MHP zamların görüşülmesi önerisini reddetmişti

CHP’nin önerdiği toplantının başlayabilmesi için en az 200 milletvekilinin genel kurul salonunda bulunması gerekiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü tatile girmişti. Muhalefet partileri ise TBMM’yi 25 Temmuz’da zam gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırmak için imza toplamıştı. AKP ve MHP, TBMM’nin zamları görüşmek için toplanması önerisini reddetmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.