Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökhan Günaydın: “AKP ve MHP’den genel başkan adayı çıkamaz, çıkan adayları TBMM’de silahla kovaladıklarını gördük”

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP’nin eski genel başkanlarını sıcak siyasetin parçası haline getirme gibi bir amacı olmadığını söyledi. “Değişim” tartışmasının bir demokrasi düzlemi olduğunu dile getiren Günaydın, “AKP ve MHP’den bir genel başkan adayı çıkamaz, çıkanı TBMM bahçesinde silahla kovaladıklarını gördük” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sorular üzerine konuşan Günaydın, dün (1 Ağustos) yapılan MYK’da “değişim” konusunun gündeme gelip gelmediği ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP’nin eski genel başkanlarıyla bir araya gelmesini şöyle değerlendirdi:

“Video ve partideki değişim konusunda düşüncelerimiz bellidir, arkasındayız”

“Biz MYK’da Türkiye’nin gündemini konuştuğumuz gibi partinin gündemini de konuşuyoruz. Her zaman olduğu gibi MYK’da çeşitli konuşmalar oldu ve MYK’da kaldı. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, o konuda bir açıklama yapmak isterse yapar. Şunu ifade edelim ki biz bazı konuların partide kalması gerektiğini bazı konuların demokratik şekilde kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Hem video hem partideki değişim konusunda düşüncelerimiz bellidir, onların arkasında olmaya devam ediyoruz.”

OKUYUN: CHP’de “Değişimciler olağanüstü kurultay toplayabilir mi?” hesabı | “Kamuoyu baskısıyla Kılıçdaroğlu’na görevini bıraktırmaya çalışıyorlar” 

“Soru kendisine yöneltilirse daha doğru yanıtı alırsınız”

“Parti’nin genel başkanlarıyla bir ay evvel ben de yemek yemiştim. Hikmet Çetin, Murat Karayalçın, Altan Öymen ilerleyen yaşlarına rağmen çok ciddi şekilde entelektüel katkı sunmaya devam etmekte ve Parti sorunlarıyla ilgilenmektedirler. Biz de onların görüşlerinden yararlanıyoruz. Sayın genel başkanlarımızı hiçbir zaman sıcak siyasetin parçası haline getirme amacımız olmaz. Ekrem Bey’in de böyle bir amaç içerisinde olduğunu düşünmüyorum. Soru kendisine yöneltilirse daha doğru yanıtı alırsınız.”

OKUYUN: Ekrem İmamoğlu’ndan eski genel başkanlarla görüşmesine ilişkin açıklama: “Alacağımız kararlarda büyük katkılar sunacak”

“Abi formülü” iddiası: “Gülüyoruz, geçiyoruz”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun genel başkanlarla görüşmesi üzerine sorulan “Kulislerde ‘abi formülü’ konuşuluyor, böyle bir şey olabilir mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Kulislerde o kadar çok şey konuşuluyor ki. MYK’da Özgür Özel ile benim tartıştığım bile konuşuluyor. Gülüyoruz, geçiyoruz.”

“Kapatmaya çalıştığımız değil, toplumla paylaşmaya çalıştığımız bir değişim süreci var, herkes de bunun parçası”

Akbelen’deki orman kesimini CHP’nin parti içi tartışmaları kapatmak için yaptığı yönünde AKP-MHP’den gelen eleştirilerin sorulması üzerine Günaydın, şu yanıtı verdi:

“CHP içindeki tartışmaları önlemek için mi yapmışlar? Çünkü biz Akbelen’deki konuyu gündeme getireceğiz. CHP içinde bir değişim süreci yaşanıyor. Bu son derece olağandır. AKP’de bir genel başkan adayı çıkamaz. MHP’de bir genel başkan adayı çıkamaz. Çıkan adayları Meclis bahçesinde silahla kovaladıklarına tanık olduk. Dolayısıyla CHP’nin parti içi demokrasisi kimileri için bir tartışma düzlemi olarak adlandırılabilir. Bizim için öyle değil. Kapatmaya çalıştığımız değil, toplumla paylaşmaya çalıştığımız bir değişim süreci var, herkes de bunun bir parçası. Genel Başkan’ın kendisi de değişimin gerekli olduğunu ifade etmektedir. Bizim Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırmamızın nedeni yalnızca Akbelen değil, Türkiye’nin biriken sorunlarıdır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.