Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP MYK yeni görevlendirmeler için Kılıçdaroğlu’na yetki verdi | Üyelere göre en büyük sorun mülteciler ve ekonomi 

CHP MYK bir saat 45 dakika süren bir toplantı yaptı. MYK, il ve ilçelerde görevden ayrılan yönetim kurulu üyelerinin yerine görevlendirme yapması için Kılıçdaroğlu’na yetki verdi. Yeni Parti programı için üyelerden dört günde beş bin 500’ün üzerinde görüş geldi. CHP üyelerine göre Türkiye’nin en büyük sorunları mülteciler ve ekonomi oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün (7 Ağustos) saat 13.15’te toplandı. Toplantı yaklaşık bir saat 45 dakika sürdü. Kısa süren toplantıda, Meclis’in Akbelen için olağanüstü olarak toplanması, ekonomi, deprem bölgesi ve görevden alınan ilçe başkanlarının yerine yapılacak atamalar görüşüldü. 

Sonbaharda kurultaya gitmesi beklenen partide, 5 Ağustos’ta ilçe kongreleri başladı. İlçe kongreleri 10 Eylül’de tamamlanacak. MYK, kongre sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

MYK Kılıçdaroğlu’na yetki verdi

CHP MYK, görevden ayrılan Manisa il başkanlığı, Adana’nın Kozan ilçesi, Mardin’in Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinin yönetim kurulu üyelerinin yerine görevlendirme yapılması için Kemal Kılıçdaroğlu’na yetki verdi.

Meclis Akbelen için olağanüstü toplanacak

CHP’nin çağrısıyla Meclis yarın (8 Ağustos) Akbelen için olağanüstü olarak toplanacak. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Grup Başkanvekilleri Gökhan Günaydın, Ali Mahir Başarır ve Burcu Köksal, yarın yapılacak olan toplantı için MYK’ya bilgilendirmede bulundu. Ayrıca Kılıçdaroğlu yarın grup toplantısında konuşacak. 

Deprem bölgesinde kadın milletvekilleri görevlendirildi

Ayrıca, Kılıçdaroğlu deprem bölgesindeki sorunların devam ettiği ve konunun gündemden düşmemesi gerektiğini belirterek milletvekillerinin sahada aktif olarak çalışmasını istedi. CHP, kadın milletvekillerinden oluşan bir heyeti deprem bölgesine görevlendirecek. 

Parti programı için dört günde 5 bin 500 görüş 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre’nin koordinatörlüğünde CHP Parti Programı’nı yenilemek için hafta sonu üyelerine çağrı gönderdi. Edinilen bilgiye göre, dört günde üyelerden beş bin 500 görüş geldi. Çağrıda yer alan “Türkiye’nin en büyük üç problemi nedir” sorusuna en çok mülteci sorunu ve hayat pahalılığı yanıtı geldi. 

Yeni parti programı daha kısa olacak

CHP, yeni parti programının daha kısa olmasını ve kurultaya yetişmesini amaçlıyor ancak en son 2008’de yenilenen program için uzun süreli bir çalışma yürüyecek. Bu nedenle sonbaharda yapılması beklenen kurultaya programın yetişmesi öngörülmüyor. 

İlçe örgütleri ve uzmanlara danışılacak 

Parti Programı ile ilgili üyelerin görüşleri alındıktan sonra akademisyenler, konunun uzmanları ile bir araya gelinecek. CHP’li yetkililer program hazırlığına ilişkin Medyascope’a yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“İlçe kongreleri bittiği zaman tüm ilçelerden program konulu örgüt toplantıları yapmaları istenecek. Ağustos-Eylül’de veriler toplanacak. Program hazırlığı yapılırken konunun uzmanları ile kapalı toplantılar yapılacak. CHP’nin eski programları, dünyadaki diğer siyasi partilerin programları incelenecek. 

Niye böyle bir ihtiyaç var? Çok daha kolay okunur, yalın, açık, Türkiye’nin tüm meselelerine temas eden değil de temel çerçeveleri belirleyecek bir programa ihtiyaç var. Önceki program 2008’de yapılmıştı. O günden bugüne önemli değişimler yaşandı. Dünyada ‘çoklu krizler çağı’ yaşandı.”

“CHP’nin fikriyatını besleyen tüm isimlere sormak lazım”

Türkiye’nin de yeni gündemleri var. Türkiye 2008’de siyasi rekabetin yapılabildiği bir ülkeydi. Bugün bir otoriter yönetim var. Sandık var, seçimler yapılıyor ama seçimleri adil olmaktan uzaklaştıran pek çok neden var. 

Program hazırlanırken insanların düşüncelerine çok yoğun bir şekilde başvurma ihtiyacı olduğunu gördük. Bu programın CHP’nin programı olması için CHP fikriyatının beslendiği isimlere görüşlerini sormak lazım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.